Si të bëhemi versioni më i mirë i vetes sonë?

“Gjithmonë ka një “derë” për të qenë person më i mirë” dhe kjo thënie i referohet mijëra mundësive që mund t’i kemi për të zgjdhur të jemi çdo ditë e më të mirë.  Të gjithë njerëzit, pavarësisht racës, etnisë, gjinisë, moshës…etj, të gjithë kemi apsiratat tona jetësore. Të gjithë duam lumturi, sukses, dashuri dhe prosperitet.…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 2 korrik, të vitit 1966, artisti  Frank Sinatra, ishte në pozitën e parë të top listës angleze, me këngën ‘Strangers In The Night’. Kjo këngë ishte kolonë zanore e filmit: ‘A Man Could Get Killed’. – Në këtë datë, u mbajtën 10 koncertet më të mëdha në botë, ku u mblodhën këngëtarët më…

Details

UNDP i dorëzon ‘Njësisë K9’ të Policisë së Kosovës, qen për të zbuluar armë të teknologjisë së re

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë i ka dorëzuar pesë qen ‘Njësisë K9’, të Policisë së Kosovës (PK), kjo duke marr parasysh që teknologjitë e reja, duke përdorur materiale jo tradicionale siç janë polimeret, po përdoren gjithnjë e më shumë në prodhimin e armëve të vogla. “Përmes projektit “Ndihmë për Luftimin…

Details

Vera gjatë kohës pandemike

Rrezet e diellit, temperaturat e ngrohta dhe rihapja graduale e parqeve, shtigjeve dhe restoranteve me shtrojë trotuaresh po na tërheq që të dalim jashtë shtëpive tona dhe të frekuentojmë këto hapësira, pas disa javësh urdhrash qëndrimi në shtëpi që synojnë të ndalojnë përhapjen e COVID-19. Drejtori i Departamentit të Informimit në Ministri të Shëndetësisë, z.…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e muzikës Reggae’

1 Korriku njihet si ‘Dita Ndërkombëtare e muzikës Reggae’. Është një festë maratonë 24 orësh, për  kulturën reggae dhe ndikimin e saj në muzikën Xhamajkane dhe botërore. Kjo ditë ka për qëllim bashkimin e kombeve duke përdorur fuqinë e muzikës, mediave dhe teknologjisë së komunikimit. Muzika Reggae ka origjinë nga Xhamajka e viteve te 60-…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 1 qershor, të vitit 1979, u zbulua pajisja për dëgjimin e muzikës e njohur si ‘Walkman’. Një punonjës i kompanisë ‘Sony’, Masaru Ibuka, i pëlqente të dëgjonte muzikë në udhëtimet e tij të biznesit dhe shpiku këtë pajisje që të mundësonte të dëgjoje muzikë dhe të incizoje zërin. Vetëm për 2 muaj pasi…

Details

Sot bota shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Parlamentarizmit’

Parlamentet janë gur themeli i demokracisë. Ato përfaqësojnë zërin e njerëzve, miratojnë ligje, shpërndajnë fonde për të zbatuar ligje dhe politika si dhe i bëjnë qeveritë e vendeve të ndryshme të japin llogari për punën e tyre. Dita e sotme, 30 Qershori, është ‘Dita Ndërkombëtare e Parlamentarizmit’. Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në…

Details