Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 22 gusht, të vitit 2011, këngëtarja dhe aktorja Lindsay Lohan, kishte akuzuar këngëtarët Pitbull, Ne-Yo and DJ Afrojack, për tekstin e këngës së tyre ‘Give Me Everything (Tonight)’, të cilët kishin përqeshur këngëtaren në këtë tekst. Gjykata kishte vendosur në favor të këngëtarëve që e përqeshën Lohan, me arsyetimin se kushtetuta e Amerikës…

Details

Ndikimi negativ i filmave për të rritur, tek fëmijët

Me zhvillimin e vazhdueshëm të teknologjisë, fëmijëve u është mundësuar që të kenë qasje pothuajse në çdo përmbajtje në internet, përkundër faktit që përmbajtja e tyre  është e papërshtatshme për moshat e tyre. Filmat bëjnë pjesë po ashtu në mesin e këtyre përmbajtjeve,  meqë kohëve të fundit, kinematografia moderne është mbushur me skena të natyrave…

Details

Ndjekja e kurseve virtuale në kohë pandemie

Pas shëndetësisë dhe ekonomisë, edukimi ka qenë një ndër fushat më të ndikuara nga pandemia ‘CoViD-19’. Në muajt e parë të përballjes së Kosovës me këtë pandemi, procesi mësimor u ndalua tërësisht, për të vazhduar më pas në mënyrë virtuale me vendim të Ministrisë së Arsimit. Mirëpo edhe kurset e ndryshme, të cilat janë vijuar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 21 gusht, të vitit  1982, këngëtari i grupit ‘U2’, Bono, u martua me të dashurën e tij Alison Stewart, në Irlandë. Basisti i grupit U2 Adam Clayton, ishte dëshmitari i tyre në ceremoninë e martesës. – Në këtë datë, të vitit 1938, kishte lindur këngëtari, producenti dhe aktori Kenny Rogers. Ai kishte mbi…

Details

Ecja në natyrë, rruga jonë për një shëndet më të mirë

Ndërveprimi njerëzor me natyrën është fushë mbi të cilën janë kryer qindra studime, të cilat për rezultat kanë pasur të mirat shëndetësore të cilat i përfitojmë, nëse ndërveprojmë me natyrën. Se ecja në natyrë, është një formë e mrekullueshme për të nisur ditën, për Radio KFOR-in tregon trajneri i fitnesit, Fidan Hoti: “Ecja ne natyrë…

Details

Procesi i mëtejmë mësimor gjatë Covid-19

Ministria e Arsimit dhe Shkencës është në fazën përfundimtare të përgatitjeve për fillimin e vitit të ri shkollor 2020/2021, me ç’rast organizimi i mësimit është paparaparë për të gjitha nivelet e arsimit. Në Udhëzuesin e përgjithshëm për mësimin që pritet të filloj në muajin shtator 2020, përveç tjerash janë përcaktuar edhe skenarët për organizimin e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 20 gusht, të vitit 1990, këngëtari Prince, lansoi albumin e tij ‘Graffiti Bridge’, që përmbante disa nga hitet e tij: ‘Thieves In The Temple’ dhe  ‘New Power Generation’. – Në këtë datë, të vitit 2000, këngëtarja Janet Jackson, mbante pozitën e parë, në top listat e këngëve më të mira në Amerikë, me…

Details

Rëndësia e ruajtjes së trashëgimisë kulturore

Trashëgimia kulturore është trashëgimia e objekteve fizike dhe shpirtërore e një grupi ose shoqërie që janë të trashëguara nga gjeneratat e kaluara, të mirëmbajtura në të tashmen dhe të ruajtura për brezat e ardhshëm. Se ruajtja e trashëgimisë kultuore ka një rendësi të madhe, e thotë për Radio KFOR-in edhe Inxh. Dip. Ark. dhe specialiste…

Details