Të gjithë njerëzit duhet të kenë të drejta të barabarta

Kosova është vend shumë etnik dhe për t’iu siguruar të drejta të barabarta për të gjithë ,në vitin 2008, Kuvendi i Kosovës miratoi ligjin për Mbrojtjen dhe Promovimin e të Drejtave të Komuniteteve dhe Pjesëtarëve të tyre. Në 14-të nenet e saj, në detaje specifikohen të drejtat që u përkasin pakicave kombëtare, duke përfshirë të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 24 gusht, të vitit 2019, pas 19 javësh në pozitën e parë, kënga ‘Old Town Road’, nga Lil Nas X, zëvendësohet me këngën ‘Bed Guy’ nga  Billie Eilish, që arriti në pozitat e para në shumë vende të botës. – Në po këtë datë, të vitit 1981, rock bendi The Rolling Stones, lansuan…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Tregtisë së Skllevërve dhe Shfuqizimi i Saj’

Në përputhje me qëllimet e projektit ndërkulturor “Rruga e skellëvërve”, kjo ditë mëton të ofrojë një mundësi për shqyrtimin kolektiv të shkaqeve historike, metodat dhe pasojat e kësaj tragjedie si dhe për një analizë të ndërveprimeve, midis Afrikës, Evropës, Amerikës dhe Karaibeve. Prandaj, sot (23 gusht) përkujtohet kjo ditë, e cila ka për qëllim shënimin…

Details

Karriera e pasur muzikore e artistit David Bowie

Artisti i ditës së sotme në Radio KFOR, është këngëtari britanik, kantautori dhe aktori, David Bowie, i cili ishte shumë i shquar në vitet e 70-ta. Emri i plotë i tij është David Robert Jones. Ai kishte emëruar vetën nga David Jones në David Bowie, për të shmangur ngatërrimin me këngëtarin e grupit ‘The Monkees’,…

Details

Fakte interesante në Radio KFOR

Botë e mahnitshme me fakte të mahnitshme, disa nga këto fakte interesante i kemi përzgjedhur që t’i sjellim në vijim: – A e keni ditur se kufizimi apo zvogëlimi i përdorimit të mediave tuaja sociale gjatë ditës, të paktën vetëm për 30 minuta, ju zvogëlon ndjenjat e vetmisë dhe të depresionit. – A e keni…

Details

Bie numri i aksidenteve në trafik

16.51% më pak aksidente trafiku kanë ndodhur në rrugët e Kosovës, në periudhën kohore janar-korrik 2020, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të shkuar. Kështu ka treguar për Radio KFOR-in, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Baki Kelani, i cili njoftoi për gjendjen në trafik: “Gjendja e sigurisë rrugore për periudhën kohore janar-korrik 2020, krahasuar…

Details