Ftesë për pjesëmarrje për shkollë verore, për barazi gjinore

Programi Universitar për Studime dhe Hulumtime Gjinore, organizon Shkollën e 5-të verore ‘ Studime Krahasuese mbi Gjininë dhe Seksualitetin’ me temën “Lexim i Feminizmit për 99% – Pabarazia, Avokimi, Privilegji”, e cila do të mbahet nga data 10 deri më 18 qershor 2019. Me këtë rast ftohen të gjithë, hulumtuesit, artistët, aktivistët, studentët  dhe të…

Details

Fillojnë përgatitjet për ‘Sea Dance Festival’

Edicioni i gjashtë i ‘Sea Dance Festival’, po bën përgatitjet e para për të sjellur në luginën e bukur të Buljaricës në Budvë, emrat më të famshëm të artistëve nga gjithë e bota. Këtë vit festivali në fjalë do të filloj me 30 Gusht të këtij viti, ndërsa artistë si David Guetta pastaj DJ i…

Details

‘Metal United World’ sivjet me kauzë humanitare

Për herë të dytë me radhë, organizohet në Kosovë koncerti i njohur botërisht , ‘Metal United World Wide – MUWW’, i cili do të mbahet më 15 qershor, në Amfiteatrin e Pishinës së Gërmisë, në Prishtinë, në ora 17:00. Ky koncert realizohet në 70 shtete të botës, ku përfshihen mbi 300 bende të ndryshme të…

Details

Vazhdojnë diskutimet për shëndetin mendor

Në kuadër të organizimeve për muajin e shëndetit mendor që po shënohet në Kosovë, qendra ‘Termokiss’ në bashkëpunim me ‘Qendrën për Informim dhe Përmirësim Social’ dhe ‘Social Lab’, duke filluar nga data 25 maj i këtij viti, do të zhvillojnë një aktivitet për të krijuar një aplikacion që ndihmon për të mësuar më shumë rreth…

Details

Finalizohet projekti ‘Social Act’, dedikuar rinisë së Kosovës

Pas një pune intenzive, ka përfunduar me sukses projekti ‘Social Act’, organizuar nga ‘Peer Educators Network’ (PEN), i cili mblodhi 100 të rinj nga tetë komuna të Kosovës, duke përfshirë ata në aktivitete të ndryshme për të zhvilluar aftësitë e tyre në fusha të ndryshme. Menaxherja  projektit ‘Social Act’ në ‘PEN’ Sihana Bejtullahu, për Radio…

Details

Muzikë e viteve të 20-ta në Kino Armata

Sonte (23 maj) në Kino Armata, organizohet mbrëmje e veçantë me muzikë salloni, muzikë e Berlinit nga viti 1920, nga ora 20:00. Ansambli “Femmes Fatales” do të ofroj një kombinim të muzikës së filmit ‘The Great Gatsby’ dhe ‘Babylon Berlin’. Mbrëmja në fjalë organizohet nga Ambasada e Gjermanisë në Kosovë, nga bendi muzikor “Femmes Fatales”,…

Details