Trajnim për punonjësit arsimor, për të promovuar bashkëjetesën paqësore dhe shumetnike

Organizata ‘Forumi ZDF’, me seli në Maqedoninë e Veriut që nëpërmes aktiviteteve të tyre  synojnë të promovojnë dialogun multi-etnik dhe të kapërcejnë ndarjet etnike në shoqëri, veçanërisht në sistemin arsimor, ka organizuar një trajnim disa vende në Ballkan. Trajnimi ka për qëllim që të mbledhë punëtorët arsimor në të gjitha nivelet për të mësuar më…

Details

Vaksinimi kundër gripit dhe dobitë e tij

Vaksinimi kundër gripit është veçanërisht i rëndësishëm për personat e moshuar. Ndërsa trupi plaket, sistemi imunitar dobësohet dhe mund të jetë më e vështirë për të luftuar infeksionet. Prandaj, shumë lehtë merren sëmundjet si gripi, pneumonia etj. Për të ditur më shumë për rëndësinë e vaksinimit kundër gripit, Radio KFOR-i kontaktoi Dr. Sami Uka, njëherit…

Details

Nesër është afati i fundit për të aplikuar për Super-Vullnetar/e

Nëse jeni të entuziazmuar për të ndihmuar lagjet, të bëni ndryshime në komunitet, të jeni pjesë e aktiviteteve kreative dhe interesante, atëherë Organizata Jo-Qeveritare Toka, është vendi i duhur për të aplikuar dhe për tu bërë pjesë Klubeve të Super-Vullnetarëve! Për tre vite me radhë, Toka po vazhdon të implementojë programin e Vullnetarizmit Edukativ në Kosovë.…

Details

Mirësia ndaj të tjerëve shton lumturinë individuale

Të bësh gjëra të mira për të tjerët, qofshin veprime të vogla, të paplanifikuara apo në mënyrë vullnetare, është mënyra më e fuqishme për të rritur lumturinë tonë si dhe të atyre që na rrethojnë. Një shembull i mirë i humanizmit është aktorja e mirënjohur Edita Dula, e cila me bamirësi merret që nga viti…

Details

Infektologët sërish apelojnë për aplikim të masave anti-covid

Edhe Kosova ka filluar të përballet me valën e dytë të pandemisë globale ‘CoViD-19’, ku që nga java e fundit e muajit tetor, dukshëm janë shtuar rastet pozitive me këtë virus.  Drejtoresha e Klinikës Infektive në Q.K.U.K, Lendita Ajazaj-Berisha, për Radio KFOR-in ka thënë se qytetarët duhet t’ia adaptojnë përditshmërinë e tyre zhvillimeve të fundit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 3 nëntor të vitit 1960, Elvis Presley lansoi këngën e tij  të pestë në Mbretërinë e Bashkuar  “Now or Never’, duke qëndruar në pozitën e parë për ​​për tetë javë. Kënga u bazua në këngën e famshme italiane, ‘O Sole Mio’. Në këtë datë në vitin 1977, gjatë një koncerti në Empire Pool, në…

Details