Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 8 nëntor në vitin  2016, Adele dyfishoi pasurinë e saj duke u shpallur artistja më e pasur britanike nën moshën 30 vjeçare. Në këtë datë në vitin 1971, Led Zeppelin publikuan albumin e tyre të katërt. Albumi nuk kishte ende titull duke ju referuar si  ‘Four Symbol’. Ky album ka shitur mbi 37 milion…

Details

Le të bëjmë një shëtitje në Sofje

Një qytet ku do të jetoni me historinë mijëra vjeçare, një qytet me diversitet të lartë kulturor dhe moderne, ky është kryeqyteti i Bullgarisë, Sofja. Ka një histori të pasur, ushqim të mahnitshëm, njerëz të mirë dhe vend miqësor sa i përket buxhetit. Në Sofje jetojnë rreth 1.2 milionë banorë, që e bën kështu edhe…

Details

Këto janë masat e reja anti-covid, shtatë komuna në karantinë

Me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë ‘CoViD-19’, Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që nga sonte (06.11.20), duke filluar nga ora 20:00, deri të hënën, 9 nëntor, në ora 05:00, të ndalohet veprimtaria e shumë bizneseve, si qendrat tregtare e rekreative, supermarketet, subjektet që ofrojnë shërbimet e gastronomisë dhe të tjera. Po ashtu,…

Details

OJQ ‘Aktiv’ lansojnë fushatën informative “Ju keni të drejtë të dini!”

“Njihuni me të drejtat e juaja!” është një fushatë informuese mbi të drejtat e anëtarëve të komuniteteve jo-shumicë, në kontekstin institucional të Kosovës. Fushata e fundit nga OJQ “Aktiv”, synon t’i njohë anëtarët e komuniteteve jo-shumicë në Kosovë, me të drejtat e tyre të përcaktuara me kornizën kushtetuese. Për të mësuar më shumë rreth kësaj…

Details

Rëndohet situata me ‘COVID-19’ në vend

Në shumë vende të botës por edhe në Kosovë, vala e dytë e infektimeve me COVID-19, tashmë ka filluar rëndimi i gjendjes së përgjithshme e të infektuarve. Në këtë periudhë kohore, në vend është paraqitur edhe gripi sezonal duke shtuar edhe më shumë numrin e personave të cilët kërkojnë ndihmë mjekësorë. Vetëm në 24 orët…

Details

Komuna e Prishtinës edhe përgjatë muajit nëntor, ofron shërbime falas për mamografi

Komuna e Prishtinës edhe përgjatë muajit nëntor, do të ofrojë shërbime falas për mamografi, nismë kjo që nga muaji tetor me rastin e shënimit të “Muajit të Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit”. Kështu ka treguar për Radio KFOR-in, Drejtori i Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës, Bujar Gashi: “Që nga muaji tetor, Komuna e Prishtinës, përkatësisht…

Details