Sfidoje vetën: Si do t’i shpenzoje një milion Euro?

Çka do të bëje po t’i kishe një milion Euro?  Kjo pyetje në parim e thjeshtë,  por tingëllon sfiduese për shumicën nga ne. Mirëqenia e jonë, e familjarëve tonë dhe njerëzve të rëndësishme janë ndër gjërat e para që na shkojnë ndërmend kur mendojmë për faktin e të pasurit një milion Euro. Radio KFOR-i ka…

Details

Aktivitet kulturor multietnik për paqen dhe socializimin përmes artit

Nën mbështetjen e ‘Ambasadës Amerikane’ në Kosovë, organizata jo-qeveritare ‘Pro Plus’, ka hapur aplikimin për projektin multietnik që përfshin të gjitha komunitetet në Kosovë, me temë paqen dhe socializimin e punës ekipore përmes artit. Të gjithë të rinjtë nga mosha 13 deri 18 vjeç, të cilët kanë pasion artin kanë të drejtë të aplikojnë për…

Details

Për herë të parë organizohet ‘’Gjuha italiane rruga për në Evropë’’

Sot (17 tetor), me fillim nga ora 18:00, në ambientin e Bibliotekës Kombëtare, Qendra e Certifikimit ‘PLIDA’ vjen me organiznimin e parë të titlluar ‘’Gjuha italiane rruga për në Evropë’’. Me rastin e inaugurimit të certifikimit ‘PLIDA’, do të ketë njoftime rreth bursave për studentë, rreth shërbimeve të ndryshme, do të diskutohet edhe për rëndësinë…

Details

TOKA ofron mundësi të shumta për të rinjtë e Kosovës

Organizata Joqeveritare “Toka”, e cila ofron programe edukative inovative për tё rinj, vazhdon së realizuari aktivitete të njëpasnjëshme në dobi të tyre. Tashmë kjo OJQ ka hapur aplikimin për kampin rajonal, për të cilin do të keni mundësi të aplikoni vetëm edhe sot (17 tetor), nëse dëshironi të krijoni shoqëri të re nga etnitete e…

Details

Sot hapet ekspozita “Gjon Mili”

Galeria Kombëtare e Kosovës do të hapë sot (16 tetor) edicionin e 16-të të Ekspozitës dhe Çmimit ‘Gjon Mili”. Ceremonia e hapjes së ekspozitës do të bëhet në orën 20:00, e më pas do të shpallet edhe fituesi i edicionit të sivjetmë të këtij çmimi që mban emrin e një prej fotografëve më me famë…

Details

Përshtypjet e para kur takojmë dikë

Përshtypja që njerëzit krijojnë nga takimi i parë është shumë i rëndësishëm, në fakt, është baza e të menduarit, gjykuarit e mbase edhe e të të paragjykuarit. Se çfarë u bënë përshtypje në takimin e parë, disa dëgjues të Radio KFOR-it thonë: -“Më bën përshtypje thjeshtësia, pasi kjo e tërheqë vëmendjen time”, -“Kur e shoh…

Details

Punëtori rreth dizajnin grafik dhe animacionit

“Simetri” që qëllim kryesor ka sfidimin e stereotipave gjinore të krijuara në shoqëri, sot dhe nesër (16 dhe 17 tetor), organizon punëtori “Digital Feminist Posters”, duke përfshirë të rinj të moshës 16-24 vjeç. I gjithë procesi i punëtorisë mbahet në Bibliotekën “Hivzi Sylejmani”, duke u përcjellur nën udhëheqjen e mentorëve të fushës së Dizajnit Grafik,…

Details

Mbahet eventi “Gratë në Automobilizëm”

“Eurogoma” do të organizojë sot [16 tetor] eventin “Gratë në Automobilizëm”, i cili do të fokusohet tek tri gra që aktualisht po e përfaqësojnë Kosovën më së miri në këtë fushë. Vjosa Selmani nga Departamenti i Marketingut në “Eurogoma” ka bërë të ditur për Radio KFOR-in se bëhet fjalë për Blerta Meydinin – kampione në…

Details

A do të udhëtonit në të kaluarën apo të ardhmen?

Imagjinojeni jetën tuaj nëse do të mund të udhëtonit në kohë? Do të ktheheshit në të kaluarën apo të ardhmen? Cilat gjëra do t’i bënit më ndryshe apo të përmirësonit  gabimet e së kaluarës nëse do ta kishit atë mundësi. Me dilema dhe pyetje të tilla shumë prej nesh kemi udhëtuar me mendjen tonë. Pikërisht…

Details

Shënohet Dita Botërore e Gruas Rurale

Me qëllim të njohjes së kontributit dhe rolit që gratë nga zonat rurale kanë në komunitet, në përmirësimin e jetesës dhe mirëqenies në përgjithësi, sot (15 tetor) shënohet Dita Botërore e Gruas Rurale. Kjo ditë për herë të parë u shënua me 15 tetor të vitit 2008, pasi përmes një rezolute, Kombet e Bashkuara në…

Details