Sonte presim super ndeshje të Ligës së Kampionëve

Mbrëmë (19.10.21), Liga e Kampionëve prodhoi ndeshje mbresëlënëse, ku vlen të theksohen disa nga ndeshjet të cilat ishin vërtet të mrekullueshme. Mirëpo, edhe sonte do të kemi super ndeshje në kuadër të Ligës së Kampionëve, e ato janë: Barcelona – Dinamo Kyiv Chelsea – Malmo Benfica – Bayern Munich Manchester United – Atalanta Lille –…

Details

Viti i ri akademik në Universitetin e Prishtinës, do të vazhdojë me prezencë fizike të studentëve

Periudha pandemike në të cilën po kalojmë, ka sjell shumë sfida si për studentët ashtu edhe për profesorët universitar, meqë sfiduese nuk është tanimë vetëm mësim-nxënia por edhe të mësuarit në një ambient të sigurt dhe të shëndetshëm për të gjithë. Muaji tetor përndryshe njihet edhe si muaji i studentëve, sepse pikërisht në këtë periudhë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 20 tetor të vitit 1964, ‘The Rolling Stones’ mbajtën koncertin e tyre të parë live në Francë në ‘Paris Olympia’. Në këtë datë të vitit 1973, ‘The Rolling Stones’, rrëmbyern vendin e parë në tabelën amerikane me këngën ‘Angie, këngë kjo e cila ishte hiti në vendin e 5-të në Britaninë e Madhe. Me…

Details

Rëndësia e bamirësisë në jetën tonë

Bamirësia është akti i dhënies së dashurisë dhe mirësisë, pa kushte ndaj të tjerëve dhe pa pritur një shpërblim. Se bamirësia është thelbësore për një të mirë të përgjithshme dhe se mësojmë shumë nga ajo, pajtohet edhe themeluesja e Fondacioni për të Drejtat e Kafshëve, Elza Ramadani e cila për Radio KFOR-in veçoi: “Fondacioni jonë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 19 tetor të vitit 1967, kolona zanore e filmit ‘The Sound Of Music’, ishte në vendin e parë, në tabelën e albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, duke qëndruar hiç më pak se 132 javë në tabelë. Beatles ishin në vendin e dytë me ‘Sgt. Pepper’ dhe Scott Walker ishte në vendin…

Details