Filharmonia e Kosovës argëton dashamirët e saj online

Tash e disa muaj edhe në Kosovë janë anuluar të gjitha aktivitetet, qoftë ato kulturore, sportive e të tjera, megjithëse shumica prej tyre tashmë po realizohen në mënyrë virtuale, përmes rrjeteve sociale. Mundësinë e tillë online po e shfrytëzon edhe Filharmonia e Kosovës, e cila që nga data 9 prill, ka filluar transmetimin e koncerteve…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë të vitit 1992, ka lindur reperi dhe producenti amerikan Travis Scott, i cili feston sot ditëlindjen e 28-të. Alubmi i tij i vitit 2016, i titulluar  ‘Birds in the Trap Sing McKnight’, ishte ne pozitën e parë atë vit (2016) në Amerikë. – Me 30 Prill, të vitit 1983, këngëtari i…

Details

Humori është mënyra më e mirë për të zgjidhur problemet

Buzëqeshi jetës, jeta do të jetë e buzëqeshur me ty! Të gjithë jemi të vetëdijshëm që e qeshura është ilaçi më i mirë për të gjitha situatat, lehtëson stresin por gjithashtu stabilizon edhe gjendjen shpirtërore.   Nëse dëshironi që të keni simpati në shoqëri, atëherë patjetër duhet të keni një dozë sensi të humorit, mirëpo ndonjëherë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme, 29 Prill, të vitit 1980, rock bendi ‘Black Sabbath’, filluan turneun e tyre të parë pas largimit nga bendi këngëtari Ozzy Osbourne, i cili më pas u zëvendësua nga vokalisti, Ronnie James Dio. – Në po këtë datë, të vitit 1985, këngëtari Freddie Mercury, lansoi albumin e tij solo të…

Details

Shkruaj një tregim Prishtinës

Në këtë kohë pandemie me të cilën po përballemi globalisht edhe qyteti i Prishtinës ka organizuar aktivitete të ndryshme për të mbajtur pozitivitetin dhe kreativitetin e qytetarëve. ‘Komuna e Prishtinës’ në bashkëpunim me librarinë ‘Dukagjini’ dhe organizatën ‘Etea’, kanë ftuar të gjithë personat e interesuar që të dërgojnë shkrime letrare, përjetime apo kujtime në formë…

Details

Shënohet ‘Dita Botërore e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë’

Sot globalisht shënohet ‘Dita e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë’, për të promovuar parandalimin e aksidenteve në punë dhe sëmundjeve në nivel global. Në këtë ditë, fushata ndërgjegjësuese synojnë të përqendrojnë vëmendjen ndërkombëtare në promovimin dhe krijimin e një kulture të sigurisë dhe shëndetit, duke ndihmuar në zvogëlimin e numrit të vdekjeve dhe dëmtimeve gjatë…

Details

Përfitoni aftësi dixhitale përmes trajnimit online

Për të përvetësuar njohuritë tuaja rreth rrjeteve sociale, sot (28.04.2020), duke filluar nga ora 14:00 deri në orën 15:00, do të realizohet një trajnim (webinar), organizuar nga Kuvendi Rinor i Prishtinës. Ky aktivitet, synon të ju mësoj mbi informatat bazike, si p.sh, çka janë rrjetet sociale dhe si funksionojnë ato, si ndikojnë ato në jetën…

Details