Sfida e ngacmimeve dhe e sigurisë në internet

Bullizmi në përgjithësi por me fokus ai në internet, është një fenomen shqetësues për gjithë botën e sidomos për fëmijët. Kjo formë e ngacmimit me përdorimin e teknologjive digjitale mund të zhvillohet në mediat sociale, platforma digjitale dhe platforma të tjera online. Ky lloj bullizmi përfshin: përhapjen e gënjeshtrave ose postimi i fotove të turpshme…

Details

Trendi i modës dhe ngjyrat e preferuara për vitin 2021

Tashmë kemi filluar vitin 2021 dhe patjetër që duam të zbulojmë më shumë rreth fushës së modës, të mësojmë se cila është moda apo ngjyrat e veshmbathjeve që do të mbizotërojnë apo do e karakterizojnë këtë vit. Për të mësuar më shumë rreth kësaj fushe, Radio KFOR-i kontaktoi dizajneren e mirënjohur të modës, Yllka Brada,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 janar te vitit 1961, Bob Dylan e përmbushi ëndrrën duke takuar idhullin e tij Woody Guthrie, i cili po dilte nga një spital ku ishte trajtuar. Ai i dha Dylan-it një kartolinë ku shkruhej: “Unë nuk kam vdekur akoma“. Në këtë datë të vitit 1996, George Michael mori kryesimin e toplistës britanike me…

Details

Janari, muaji më i gjatë i vitit

Për shumë njerëz muaji janar, është muaji më i gjati i vitit. Me ardhjen e Vitit të Ri, është koha për fillime të reja dhe për shumë kë kjo mund të sjell stres dhe depresion. Janari, si muaji i parë i vitit nga shumë studime, cilësohet si muaji më depresiv i vitit. Njëherësh, e hëna…

Details

Natë e filmit dhe dhurimit të librave në kinemanë ‘Lumbardhi’

Për shkak të situatës së krijuar nga pandemia CoViD-19, pothuajse të gjitha aktivitetet kulturore e shoqërore kanë ndryshuar formatin, për të respektuar masat anti-covid. Megjithatë, me ndihmën e teknologjisë shumë ngjarje janë zhvilluar online, duke krijuar mundësinë për të qenë në hap me aktivitetet më të reja kulturore. Me datën 28 janar, nga ora 16:00…

Details