Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot më 8 Qershor, feston ditëlindjen reperi dhe producenti Kanye West, i cili ka lindur në vitin 1977, në Atlanta të Amerikës.  Këngëtari West, është një nga artistët me albumet më të shitura në botë, pasi ka shitur më shumë se 32 milion albume dhe ka 100 milion shkarkime dixhitale në të gjithë botën.…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Ushqimit të Sigurt’

Data e sotme 7 Qershor, 2020, shënon vitin e dytë me radhë të shënimit të ‘Ditës Botërore të Ushqimit të Sigurt’. Fushata e këtij viti ka të bëjë me promovimin e vetëdijes dhe nxitjen e veprimeve duke nënvizuar se çfarë mund të bëjmë ne të gjithë për të siguruar ushqim të sigurt. Tema për këtë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 7 Qershor, të viti 2002, shtëpia diskografike ‘Virgin Records’, njoftoi se ata kishin shkëputur kontratën me Victoria Beckham, pasi albumi i saj i parë debutues ‘VB’, i cili kushtoi mbi 5 milion dollarë, arriti që të shitej në vetëm 50,000 kopje. – Në vitin 2004, me 7 qershor, albumi ‘Back in Black’ i…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 1992, rock bendi Guns N’ Roses, lansuan video klipin e këngës së tyre të famshme ‘November Rain’, në MTV. Ky video spot 9 minutësh, konsiderohet një nga video spotet më të shtrenjta në botë, që arrin vlerën 1.5 milion dollarë. – Me 6 Qershor, të vitit  1962, bendi The…

Details

Koronavirusi… drejt një bote të re

Ky artikull i fundit konsideron hapin e fundit, i cili është kur ne e zbulojmë se duhet të punojmë për një “botë të re”. ‘COVID-19’ mund të shihet me lente të dyfishtë: mund të rrisë ose frikën ose dashurinë; mund të shihet si një armik për të luftuar ose si një mundësi për të kuptuar…

Details

Peshkimi i paligjshëm shkakton humbjen e miliona tonë peshk çdo vit

Peshkataria siguron një burim jetik të ushqimit, punësimit, rekreacionit, tregtisë dhe mirëqenies ekonomike për njerëzit në të gjithë botën. Mirëpo, qëndrueshmëria e këtij burimi është shumë e rrezikuar nga peshkimi i paligjshëm, andaj data e sotme, 5 qershor, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare për Luftën kundër Peshkimit të Paligjshëm, të Pa raportuar dhe…

Details