Respekti i mirëfilltë mësohet që në fëmijëri

Respekti është një nga aftësitë më të rëndësishme, themelore që një fëmijë mund të mësojë ndonjëherë. Ndjenja e respektit është thelbësore për të pasur sukses në shkollë, për të mbajtur një punë dhe për të pasur marrëdhënie të mirë me të rriturit. Vendi i parë që fëmijët mësojnë respekt, është shtëpia, kështu që është përgjegjësi…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 11 shkurt në vitin 1981, ka lindur këngëtarja Kelly Rowland e cila ishte pjesë e grupit Destiny’s Child. Albumi i saj solo ‘Simply Deep’ i publikuar në vitin 2002, arriti në pozitën e parë të albumeve më të mira në Angli, duke shitur mbi 3.7 milion kopje të këtij albumi në gjithë botën. Ajo…

Details

Libri dhe leximi, shtylla të zhvillimit dhe emancipimit shoqëror

Libraritë dhe bibliotekat luajnë një rol themelor në shoqëri. Shërbimet që ato ofrojnë krijojnë mundësi për të mësuar, zhvilluar dhe ndihmuar në formësimin e ideve dhe perspektivave të reja që janë thelbësore për një shoqëri krijuese dhe të emancipuar. Ato gjithashtu ndihmojnë në ruajtjen e njohurive njerëzore të trashëguara nga brezat e kaluar, si dhuratë…

Details

Bota shënon sot ‘Ditën Botërore të perimeve bishtajore’

Kudo në botë, sot (10 shkurt) shënohet ‘Dita Botërore e perimeve bishtajore’, e cila është një ngjarje globale, e caktuar nga Kombet e Bashkuara, për të njohur rëndësinë e ushqimeve bishtajore si një ushqim global, siç janë qiqrat, fasulet e thata, thjerrëzat, bizelet e thata, etj. Kjo ditë ofron një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 10 shkurt të vitit 2001, albumi i këngëtares Jennifer Lopez,  ‘Jlo’ ishte në pozitën e parë në top listën e albumeve më të mira në Amerikë. Po ashtu, ajo ishte protagoniste kryesore në filmin  ‘The Wedding Planner’, që ishte filmi më i shikuar atë vit, duke e bërë Lopez këngëtaren e parë në histori…

Details

Qeveria Japoneze me projekt multietnik për të rinjtë e Ballkanit

Organizata ndërkombëtare që vepron nëpërmes projekteve të tyre në 6 vendet e Ballkanit Perëndimor ‘Regional Youth Cooperation Office (RYCO)’, ka ofruar një mundësi të shkëlqyer për të gjithë studentët e Kosovës, Serbisë, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut, Bosnjës e Hercegovinës dhe Shqipërisë, për tu bërë pjesë e një programi që përfshin shkëmbime kulturore dhe…

Details