Ka filluar ‘Java e të mësuarit gjatë gjithë jetës’

20.11.18

Këtë javë në vendin tonë po shënohet ‘Java e të mësuarit gjatë gjithë jetës’. Në kuadër të kësaj jave, janë organizuar aktivitete të ndryshme që kanë për qëllim promovimin e mësimit.
Paniri për të promovuar mësimin e vazhdueshëm ka filluar dje (19.11.2018), mirëpo i ka vazhduar punimet edhe sot në Hotel ‘Sirius’ në Prishtinë. Po ashtu është mbajtur edhe konferenca me temën ‘Mësimi gjatë gjithë jetës, një domosdoshmëri për krijimin e një shoqërie të dijes’. 

më shumë...


Talentët e vegjël ekspozojnë pikturat e tyre, në stilin e Pikasos

20.11.18

‘Education Comes First’, ka hapur dje (20.11.18) një ekspozitë jo të zakonshme, bëhet fjalë për punimet e nxënësve nga klasa e parë e deri në të gjashtën, të shkollave fillore në Gjakovë, ku gjatë një kampi verorë, fëmijët pjesëmarrës realizuan piktura të cilat i ngjanin stilit të Pikasos. Punimet e tyre të veçanta janë ekspozuarnë Pallatin e Kulturës "Asim Vokshi", në Gjakovë.
Për të mësuar më shumë rreth këtij aktiviteti, Radio KFOR-i kontaktoi koordinatoren e ‘Education Comes First’, Saranda Rexha, e cila na tregoi se ishte mahnitur me punimet e fëmijëve: 

më shumë...


Bota sot shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve’

20.11.18

‘Dita Botërore e Fëmijëve’ filloi të shënohet për herë të parë nga ‘Kombet  e Bashkuara’ në vitin 1954 dhe qysh atëherë, kjo ditë festohet çdo vit për të promovuar bashkëjetesën ndërkombëtare, ndërgjegjësimin e fëmijëve në mbarë botën dhe për të përmirësuar mirëqenien e fëmijëve. Edhe në Kosovë  për nder të kësaj ditë ‘Qendra Informative dhe Kulturore e Bashkimit Evropian’ dhe Zyra e UNICEF-it në Kosovë, duke filluar nga ora 16:00 në Kino Armata në Prishtinë kanë organizuar një diskutim për të drejtat e fëmijëve. 

më shumë...


Kampanjë për rivitalizimin e nevojshëm të kinemasë “Jusuf Gërvalla”

20.11.18

‘Festivali Ndërkombëtar i Animacionit Anibar’ ka filluar rrugëtimin për rivitalizimin e nevojshëm të kinemasë “Jusuf Gërvalla”. Për të vazhduar jetën kulturore dhe funksionin kinematografik në kinemanë e vetme të qytetit të Pejës, i duhen mjete financiare. Koordinatorja e projekteve të Anibar, Arlinda Kastrati për Radio KFOR-in tregoi rëndësinë që ka kontributi i gjithësecilit për ta bërë multifunksionale Kinon, të cilës i duhet në total 25 mijë euro:

më shumë...


“Handle With Care”- një ekspozitë më ndryshe

20.11.18

K2.0 prezanton ekspozitën dhe instalacionin e artit “Handle With Care”, që adreson ekzistencën e skllavërisë të kohës moderne dhe realitetin e ashpër me të cilin ballafaqohen gratë që janë bërë viktima të trafikimit njerëzor dhe të industrisë së seksit. Në Hapësirën e Re të K2.0, duke filluar nga ora 18:0, sonte (20.11.18) do të keni mundësi të shikoni një performancë live “The Prostitution Monologues” me performues lokal dhe një diskutim me artisten Jimini Hignett. 

më shumë...


Ka filluar loja e re shpërblyese në Radio KFOR

19.11.18

Radio i KFOR-i ju fton që të aplikoni në lojën shpërblyese, për fotografinë e cila më së miri pasqyron temën ‘Toleranca’. Të drejtë konkurimi kanë të gjithë, pavarësisht nga mosha, gjinia apo kombësia...
E rëndësishme është vetëm që të shkrepni një foto e cila e paraqet më së miri tolerancën dhe të na e dërgoni atë në adresën k4like@radiokfor.com, së bashku me të dhënat e juaja!

më shumë...


Zebra shumëngjyrëshe, për të shtuar siguri në trafik

19.11.18

Me qëllim të shtimit të vetëdijesimit të sigurisë në trafik, Organizata Joqeveritare “EC Ma Ndryshe”, ka realizuar projektin "Zebra shumëngjyrëshe". Meqë rrugët më të frekuentuara nga nxënësit dhe automjetet në qytetin e Prizrenit janë ato në afërsi të Shkollave fillore dhe të mesme të ulëta "Mustafa Bakiu" dhe "Emin Duraku" si dhe shkollës së mesme "Remzi Ademaj", aty pranë zebrat janë ngjyrosur me ngjyra të ndryshme.  Për të mësuar më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i kontaktoi koordinatorin e organizatës “Ec më ndryshe”, Valon Xhabali:

më shumë...


19 Nëntor - Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Gazetarëve

19.11.18

‘Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Gazetarëve’, shënohet për të përkujtuar të gjithë ata gazetarë që kanë humbur jetën ndër vite, gjatë kryerjes së detyrës profesionale.
Sipas Komitetit për Mbrojtjen e Gazetarëve (CPJ), një organizatë me bazë në New York dhe që mbron lirinë e shtypit, ka treguar se vetëm gjatë vitit 2018 janë vrarë së paku 43 gazetarë. Shifra e dhënë  përfshin gazetarët që humbën jetën në vijën e zjarrit, duke mbuluar konflikte ose detyra të rrezikshme.

 

më shumë...


“Youth Speak – Question Time” - projekt për të rinjtë e Kosovës

19.11.18

Të drejtat e njeriut, Aktivizimi dhe Edukimi jo-formal si dhe vullnetarizmi, janë temat të cilat do të diskutohen nesër, më 20 nëntor,  në Kino Armata, duke filluar nga ora 13:00.
Ky panel diskutimi, është i përfshirë në projektin “Youth Speak – Question Time”, i financuar nga Ambasada Amerikane në Kosovë, dhe i implementuar nga George Williams Youth Association në Kosovë.

më shumë...


Dua Lipa bën thirrje për mirëqenien e të gjithë fëmijëvë të botës

16.11.18

Këtë vit bota bëhet e kaltërt, si simbolikë për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve, në Ditën Universale të tyre, që shënohet çdo vit më 20 nëntor.

Peticioni i organizuar nga UNICEF-i titullohet “Turn Blu”, përmes së cilit u bëhet thirrje liderëve botërorë që mirëqenien e fëmijëve ta vendosin në listën prioritare të tyre. 

më shumë...