< Para 1 2 317 18 19274 275 276 Pas >

Fushatë për të drejtat e njeriut

17.05.18

“Bëhuni pjesë e kampanjës “10DaysOfHumanRights” duke dërguar një video te vetme në faqen e tyre zyrtare ose duke përdorur këtë fjali  “#10DaysOfHumanRights”.  
“Bëhuni pjesë e familjes tonë dhe shpërndani mesazhe pozitive në shoqërinë tuaj”, kjo ishte thirrja që ishte bërë ditë më parë nga faqja zyrtare e  ‘Know Your Rights Campaign’.
Kampanja Know Your Rights (Mëso të Drejtat Tua),  është një platformë online e cila u ofron përshkrime miqësore të rinjëve të  moshave nga 16 deri 29 vjeç dhe i meson ata për të drejtat e tyre. 

më shumë...


Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë

17.05.18

Sot (17.05.2018), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë’, me qëllim të rritjes së ndërgjegjësimit për shkeljen e të drejtave të komuniteteteve LGBTE dhe me qëllim që të nxis interesimin për të drejtat e LGBTE-së në të gjithë botën.

Kjo datë u zgjodh për të përkujtuar vendimin për heqjen e homoseksualitetit nga Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), në vitin 1990.

më shumë...


Festivali “PENA IME” hap konkurs për pjesëmarrje

17.05.18

Arti, vjen i gërshetuar më të gjitha format e tij në festivalin “PENA IME”, i cili në edicionin e tij të parë, jo vetëm që do të bashkojë artistë e do t’i dekorojë ata për veprat e tyre, por edhe do t’i falë Kumanovës një ngjarje të madhe kulturore.
“PENA IME”, projekt i realizuar nga Klubi i Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” nga Kumanova dhe Likova, tashmë ka hapur konkursin për pjesëmarrje për të gjithë krijuesit shqiptarë dhe të komuniteteve tjera, në fushën e artit figurativ, muzikës dhe poezisë.
Në një intervistë për Radio KFOR-in, koordinatori i projektit “PENA IME”, Fatos Rushiti ka zbuluar detaje për festivalin:
Festivali “PENA IME” është projekti më ri i i Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” nga Kumanova dhe Likova, i cili do të mbahet për herë të parë me 20, 21 dhe 22 Qershor të këtij viti. Ky festival që përfshin tre lëmi Artin Figurative, Poetik dhe atë Muzikor, ka për qëllim të nxit individualitete krijuese, të instaloj vlera të reja duke vënë në pah stile vetanake tek të rinjtë dhe mosha e mesme nga të gjitha nacionalitetet”, tha Rushiti.

më shumë...


Programi për financimin e ‘Inovacionit dhe Ndërmarrësisë’

16.05.18

Nesër (17.05.2018) mbahet "Fondi për Inovacion dhe Ndërmarrësi", ku me këtë rast Ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj, fton të gjithë të interesuarit që të jenë pjesë e ceremonisë së hapjes për Organizatat Jo-Qeveritare.

Ky fond pritet të mbështes projektet që kontribuojnë në promovimin e zhvillimit të inovacionit dhe ndërmarrësisë në Kosovë.
 

më shumë...


Seminar dy-ditor për të rinjtë e Mitrovicës

16.05.18

Organizatat joqeveritare, RDA North, Social Impact Award, Innovation Centre Kosovo, u bëjnë ftesë të rinjëve dhe nxënësve nga Mitrovica, për t'u bashkuar me " Social Weekend Impact ".
Seminari dy-ditor do të mbahet në zyrat e RDA-së në Veri të Mitrovicës, ku me këtë rast pjesëmarrësit do të takojnë kolegët e tyre, partnerët e mundshëm dhe do të kalojnë nëpër temat, si: Gjenerimi i idesë, Ndikimi Lab, Modeli i Biznesit dhe Planifikimi i Biznesit.
Ky organizim do të jetë pjesë e Çmimit Social Impact Award 2018.

më shumë...


Festivali Ndërkombëtar i Grafitit në Kosovë

16.05.18

Edicioni i dytë i festivalit ‘International Graffiti Festival’, organizuar nga ‘Meeting of Styles Kosovo’ (MOS) në bashkëpunim me ‘Qendrën për Zhvillim  të Artit’ (QART), mbledhë artist ndërkombëtarë  në Kosovë për të shkëmbyer përvoja në artin e muraleve.

Në këtë takim të artistëve të muraleve, që do të mbahet nga 18 Maji deri me 20 Maj, artistët do të kenë mundësi të shprehin talentin e tyre në muralet në ‘Rrugën B’ në Prishtinë.

më shumë...


Hapet ekspozita “MJEGULL”

16.05.18

Galeria Kombëtare e Kosovës, njofton se nesër (17.05.2018) do të hapet ekspozita “Mjegull”. Më tutje njoftohet se ekspozita në fjalë, mëton të mendojë për potencialin që ka realiteti i mjegullt si dhe të reflektojë mbi faktin se mungesa e qartësisë mund të krijojë shtigje të reja të pamjes.

Karakteristikë e kësaj ekspozite do të jetë pjesëmarrja e shumë artistëve, si: Albert Allgaier, Driton Selmani, Fatmir Mustafa-Karllo, Gazmend Ejupi dhe Luan Bajraktari. Kurator i ekspozitës do të jetë Avi Lubin.

më shumë...


Bebe Rexha paralajmëron albumin e saj

16.05.18

Këngëtarja e famshme botërore Bebe Rexha, ka bërë një njoftim për fansat e shumtë të saj anë e mbanë botës, se shumë shpejt do të publikoj albumin e saj më të ri, me titull “Excpecations”.
Përmes një postimi në Instagram ajo ka shprehur emocionet lidhur me albumin, për të cilin thotë se ka punuar aq shumë.

“Expectations po vjen. Jam shumë e stresuar por dhe mjaft e entuziazmuar. Kam punuar shumë për këtë album dhe nuk di çfarë të pres. Do doja vetëm ta publikoj e pastaj të iki në një qytet të vogël të Evropës për disa muaj dhe pastaj të kthehem. 

më shumë...


Universiteti i Prishtinës do të pranojë mbi 8 mijë studentë

16.05.18

Universiteti i Prishtinës ‘Hasan Prishtina’, ka njoftuar se për vitin akademik 2018/19,  do të pranojë mbi 8 mijë nxënës në nivelin akademik Bachelor. Studentë të rregullt për të ndjekur studimet do të pranohen gjithsej 8.038, ndërsa me mundësinë e regjistrimit me korrespodence do të pranohen 910 studentë.

më shumë...


Fustani i Marilyn Monroes në shitje

16.05.18

Muzeu presidencial dhe biblioteka Abraham Lincoln ka nxjerr në ankand të shitjes një fustan të zi të të famshmes Marilyn Monroe.

Edhe pse nuk është në mesin tone, ajo vazhdon të konsiderohet ikonë hollivudiane dhe mbetet temë e mediave rozë ndërkombëtare.
Përmes këtij ankandi, Muzeu dëshiron të mbledh fonde për shlyerjen e borxheve pas blerjes së disa artikujve që i përkasin ish-presidentit amerikan. Në këtë aktivitet që do të mbahet në Las Vegas më 23 qershor, do të ofrohen nëntë objekte, duke përfshirë një fotografi të vitit 1950 të aktores, sipas The Chicago Tribune. 

më shumë...


< Para 1 2 317 18 19274 275 276 Pas >