Në Romë zbulohet kompleksi ushtarak pretorian

09.03.18

Punimet për zgjerimin e sistetim te metrove në kryeqytetin italian, kanë nxjerrë në pah thesarin tjetër arkeologjik në Romë.


Ashtu siç shkrujanë mediat italiane, se në atë që njihet si “sektori C” i metrove është rënë në kontakt me një ndërtesë të vjetër 2000 vjet, që besohet se i përkiste një drejtuesi të lartë ushtarak të pretorianëve, trupa elitë romake që mbronin konsujt, perandorët dhe Senatin.

Pas këtij zbulimi, objekti i është dorëzuar arkeologëve dhe studiuesve të tjerë, që thonë se bëhet fjalë për një ndërtesë me të paktën 14 dhoma, një holl qëndror gjigant, dekorime që i kanë mbijetuar kohës, dhe një shatërvan.