Hapet Shkolla e parë Finlandeze në Kosovë

22.06.17

Të mërkurën më 21 qërshor, në Prishtinë u lansu Shkolla Finlandeze. Bëhet fjalë për një shkollë të bazuar në sistemin finlandez të edukimit me mësuesit nga Finlanda. “Ne po e hapim një shkollë ku fëmijet tanë do të kënaqen shumë dhe do të mësojnë dhe të zhvillohen. Sot, po e fillojmë një revolucion të vogël në sistemin e arsimit në Kosovë - për ta bartur këtë model dhe këtë përvojë në Kosovë dhe gjithë botën”, u shpreh Alejtin Berisha, themelues i Shkollës Finlandeze me rastin e hapjes së kësaj shkolle e cila mësimin do ta filloj më 1 shtator 2018., kurse regjistrimi veçse ka filluar. 

 

Programi në këtë shkollë finlandeze, do të ofrohet për ciklet parashkollorë, fillorë dhe të mesëm. Ndërkaq, përpos lëndëve bazë, sistemi finlandez do t’u mundësojë nxënësve të programojnë dhe të mësojnë robotikën që nga mosha tre vjeçare.