< Para 1 2 3330 331 332 Pas >

Sot shënohet ‘Dita botërore e Filozofisë’

13.11.18

‘Dita Ndërkombëtare e Filozofisë’, shënohet çdo vit dhe është caktuar nga organizata edukative, shkencore dhe kulturore ‘UNESCO’ si një ditë ku theksohet vlera e filozofisë në zhvillimin e mendimit njerëzor, kulturës dhe individëve.
Filozofia është studimi i natyrës së realitetit dhe ekzistencës, i asaj që është e mundur të dihet dhe e sjelljes së drejtë dhe të gabuar. Ajo vjen nga fjala greke ‘phílosophía’, që do të thotë 'Dashuria për mençurinë'. 

më shumë...


'Bieber’ bënë bashkë komunitetet përmes tregimeve me temën ‘Pajtimi’

13.11.18

Qytetin e Mitrovicës, nesër (14 nëntor) do ta karakterizoj një ngjarje kulturore përmes promovimit të përmbledhjes së re të tregimeve “Biber 02”, që do të hap dyert për dashamirët e artit, në orën 18:00 në hapësirat e Galerisë “Kosovo Art Exchange”. Konkursi i dytë “Biber” për tregim të shkurtër, me temën “Pajtimi”, është shpallur në janar të vitit 2017, ku janë përmbledhur 385 tregime në gjuhën shqipe, maqedone, boshnjake, kroate, malazeze e serbe, ndësa për fituesit e këtij konrkusi, për Radio KFOR-in na njoftoi, Adelina Vinarci nga Galeria ‘Kosovo Art Exchange’:

më shumë...


Fuqizimi i të rinjve përmes projekteve artistike

13.11.18

Të premtën (16.11.2018) do të bëhet lansimi i projektit ‘Youth Activists for Change’, në qendrën ‘Termokiss’ në Prishtinë.  Ky projekt ka për qëllim të fuqizoj përfshirjen e film-bërësve të rinj dhe artistëve të rinj në prodhimin e filmave që kanë të bëjnë me të drejtat e njeriut, komunitetit LGBTI dhe çështjeve për të drejtat e njeriut. Ky projekt do të zbatohet në 4 vende në rajon në Kosovë, Shqipëri, Serbi dhe në Maqedoninë Veriore. 

më shumë...


Vdes babai i super heronjve Marvel, Stan Lee

13.11.18

I gjithë Hollywood- i dhe jo vetëm, sot është në ditë zije për shkak të vdekjes së legjendës, Stan Lee, i cili krijoi karakteret e pavdekshme të Marvel, si: Spider-Man, Iron Man, Elektra, Black Panther, Hulk,  X-Men etj.

Krerë të shteteve dhe aktorë të fushave të ndryshme janë duke shprehur ngushëllimin e tyre për humbjen e legjendës së super -heronjve, i cili ka vdekur dje, në moshën 95 vjeçare.

më shumë...


Festivali “Rolling Film” sonte nis rrugëtimin me edicion e 5-të

13.11.18

Sonte (31.12.18) me fillim nga ora 19:30, në ambientet e Kino ABC në Prishtinë, fillon Festivali “Rolling Film”.

Në edicionin e 5-të, përgjatë tre ditëve sa do të zgjasë festivali, do të sjell para publikut 25 filma: dokumentarë, fiction dhe filma të metrazhit të shkurtë, që tregojnë histori unike të karaktereve.

më shumë...


Gjendje alarmuese e nivelit të ajrit në Prishtinë

12.11.18

Ambasada Amerikane në Prishtinë e cila bën edhe matjet ditore të nivelit të ndotjes së ajrit në kryeqytet, ka njoftuar se aktualisht niveli i ndotjes së  ajrit në Prishtinë është 158.  Kjo vlerë cilësohet si ajër i rrezikshëm dhe i pa shëndetshëm për qytetarët.

Prandaj, Ambasada e Amerikës në Kosovë apelon që fëmijët dhe grupet me probleme shëndetësore të kenë kujdes të shtuar duke evituar daljet në qytet dhe duke mbyllur dritaret e shtëpive të tyre. 

më shumë...


Mbahen takime informuese “Mbështetje për projektet e Bashkëpunimit Evropian"

12.11.18

Organizuar nga Desku i Evropës Kreative në Kosovë, do të mbahen dy takime informues për “Support for European Cooperation Projects” për institucionet, agjencitë dhe organizatat kulturore të Kosovës.
Pjesëmarrësit e këtyre takimeve do të informohen në lidhje me mundësitë që Evropa Krijuese ofron, përkatësisht me udhëzimet për aplikimin për grante dhe detaje të tjera të nevojshme për procesin e aplikimit dhe lidhur me këtë ngjarje, për dëgjuesit e Radio KFOR-it, kryesuesja e Deskut “Evropa Kreative”, Rina Gurgule, na shpalosi më shumë detaje:

më shumë...


Mësoni më shumë për digjitalizmin e vendit të punës suaj

12.11.18

‘Business Consulants Council’, ( BCC) që është e specializuar në konsulencë menaxheriale ka organizuar  seminarin e titulluar ‘Leading a vision for a digital workplace’, që do të mbahet nesër (13.11.2018) në ‘Innovation Centre Kosovo’ në Prishtinë.
Në një intervistë ekskluzive për Radio KFOR-in menaxheri i këtij këshilli, Pylljon Nura, tregoi për qëllimin dhe benifitet që do të sjell ky seminar: 

më shumë...


Në Mitrovicë mbahet ‘BarCamp-i’, që i kushtohet Javës Globale të Ndërmarrësisë

12.11.18

Sonte,  në ora 19:00, në ambientin e Organizatës Joqeveritare “7Arte” do të mbahet edicioni i 12-të i BarCamp Mitrovica, ku do të diskutohet rreth sfidave dhe mundësive të të qenurit ndërmarrës në Kosovë.

Më shumë rreth përmbajtjes së kësaj ngjarjeje, na tregon koordinatori, Rinor Kurshumliu:

më shumë...


Mbahet Konferenca për Ndërmarrësi Sociale 2018

12.11.18

Në kuadër të Javës së Ndërmarrësisë Sociale në Kosovës, organizata LENS, e cila është pjesë e ‘Global Entrepreneurship Week Kosovo’ dhe si pjesë e programit për mbështetje direkte dhe strategjike të ndërmarrjeve sociale në Kosovë, e përkrahur edhe nga ‘Enhancing Youth Employment- EYE Project’, është duke organizuar ‘Konferencën për Ndërmarrësi Sociale’.

më shumë...


< Para 1 2 3330 331 332 Pas >