Main News

Pasojat e përdorimit të tepërt të telefonave mobil

Me gjithë të mirat që sjellë zhvillimi i teknologjisë, varësia nga pajisjet teknologjike është kthyer në një problem shoqëror. Përdorimit i tepërt i telefonave mobil ka alarmuar tërë botën, ku organizata shoqërore e shëndetësore çdo muaj vijnë me lajme jo të mira, sa i përket ‘botës së shoqërisë teknologjike’. Pikërisht për këtë shqetësim, Radio KFOR-i…

Të ushqehemi shëndetshëm!

Sipas organizatës botërore të shëndetësisë ata persona që kujdesen për vete dhe hanë ushqim të shëndetshëm kanë rrezik shumë më të vogël të preken nga sëmundja e kancerit, e monitorojnë më lehtë peshën e tyre, problemet me diabet pothuajse i zhdukin, kanë dhëmbë më të shëndetshëm dhe definitivisht bëjnë gjumë më të mirë. Për tu…

Asya Gashi zë i ri në skenën muzikore

Asya Gashi e njohur si Lady Gaga në Turqi, filloi karrierën e saj si aktore në Prishtinë pasi përfundoi ‘Akademinë e Arteve’, duke depërtuar kështu në skenën muzikore në Turqi. Asya publikoi këngën e saj të parë ‘Riya’, në gjuhën turke që u mirëprit nga publiku turk, duke u bërë një nga 20 këngët më…

Ndahen 160 mijë euro grante për vetëpunësimin e të rinjve

“Forumi për Iniciativa Qytetare” [FIQ], në bashkëpunim me Universitetin “LINK Campus” nga Italia, dhe mbështetur nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, po vazhdojnë implementimin e projektit “Përshpejtimi i vet-punësimit dhe ndërmarrësisë në Kosovë”. Në kuadër të këtij projekti do të ndahen 160 mijë euro grante për të mbështetur vetëpunësimin dhe ndërmarrësinë e të rinjve…

Mini-biblioteka për 12 lagje të Prishtinës

Organizata joqeveritare ‘ETEA’ në bashkëpunim me ‘Kuvendin e të Rinjve të Prishtinës’ kanë synim që 12 lagje të Prishtinës t’i bëjnë me mini-biblioteka. Duke u bazuar se secila lagje meriton një kënd të librit dhe se ekspozimi i librit ndikon direkt në nxitjen e lexueshmërisë, kjo nismë po përkrahet edhe nga ‘Forumi për Iniciativa Qytetare’,…

Në Gjilan mbahet Festivali “N’Rrot Fest”

Nesër (24 gusht), në Gjilan, do të mbahet edicioni i radhës i Festivalit të muzikës elektronike “n’Rrot Fest”. Festivali me moton “Ti ke, dikush nuk ka” do të sjell në Kosovë DJ dhe artistë të njohur nga rajoni, të cilët do të performojnë gjatë vikendit. Radio KFOR ka biseduar me një nga organizatorët e këtij…

Sonte organizohet nata e muzikës rome

Kopshti ‘Buffalos’ sonte do të ndriçohet nga tingujt e bukur dhe shpirtëror të muzikës tradicionale rome. Në këtë kopsht, duke filluar nga ora 20:00 do të performojë grupi i të rinjve romë “Jimmy”. Kjo mbrëmje, e cila është paraparë të zgjasë deri në orën 23:00, do të karakterizohet me muzikë tradicionale rome e vallëzim totalisht…