Main News

Diskutime mbi feminizmin dhe emancipimin e gruas

‘Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist’, që ka për qëllim avancimin e barazisë gjinore ka organizuar një aktivitet ku do të diskutohen idetë dhe alternativat anarkiste për barazi gjinore, përmes leximit të shkrimeve të feminists, Emma Goldman. Ky aktivitet do të mbahet në hapësirat e ‘Fondacionit Shtatëmbëdhjetë’, sot (29 gusht) duke filluar nga ora 17:30.…

Pse është i rëndësishëm edukimi në një shoqëri?

“Edukimi është arma më e fuqishme që mund ta përdorni për ta ndryshuar botën”, kjo thënie e nobelistit Nelson Mandela përshkruan më së miri rëndësinë e edukimit në një shoqëri. Edukimi ndihmon zhvillimin e një shoqërie të fortë, demokratike dhe ekonomikisht të qëndrueshme, prandaj në një shoqëri multietnike, si kjo e jona, edukimi i barabartë…

Natë poetike në ‘7 Arte’

Të premten (30.08.19), me fillim nga ora 20:00, në hapësirat e organizatës ‘7 Arte’ në Mitrovicë, qytetarët janë të ftuar që ta ‘flladisin shpirtin me vargje e përjetime të poezive të ndryshme të poetëve lokal e atyre botëror’. Drejtori Ekzekutiv i ‘7 Arte’, Lulzim Hoti në një prononcim për Radio KFOR-in ka ftuar të gjithë…

Në Gjakovë nesër mbahet ekspozitë artistike

Nesër (29 gusht), do të hapet ekspozita artistike e disa prej artistëve më të njohur të qytetit të Gjakovës. Kjo ekspozitë artistike do të fillojë nga ora 20:00, ndërsa do të mbahet në sheshin “Ali Podrimja” në Gjakovë. Në këtë ekspozitë do të prezantohen disa pikturave të autorëve, si: Alban M. Kupa, Masar Kupa, Alban…

Nxënësit dhe të rinjtë zhvillojnë kreativitetin e tyre në elektronikë dhe programim

Sot, (28.08.19) me fillim nga ora 18:00, në ambientin e ‘LabBox’ do të zhvillohet një eksperiencë e krijimit teknologjik përmes produktit ‘LabBox’. Për të mësuar më shumë rreth aktivitetit dhe këtij priodukti, Radio KFOR-i ka kontaktuar me bashkëthemeluesen e ‘LabBox’, Fiona Shehu e cila na tregoi për produktin dhe eventin e sotëm: “Është një produkt…

Cila është sot shoqëria e vërtetë?!

Me të gjitha angazhimet që jeta sot na ofron, padyshim që nuk bën të jemi vetë, sepse ndonjëherë edhe shoqëria është pjesë e pandashme e jetës sonë . Në fakt, jo gjithmonë kemi shoqëri të mirë, përkrahëse dhe të afërt. Në ditët e sotme ka shumë zhgënjime, sidomos në botën kapitaliste, ku shumë pak ka…