Main News

Kush janë shoferë më të mirë, burrat apo gratë?

Nëse bazohemi tek faktet dhe statistikat e nxjerra në shumicën e vendeve të botës vërejmë disa detaje shumë interesante, ku burrat nuk janë shoferë më të mirë sesa gratë, por burrat vozisin shumë më shpejt sesa gratë. Këto të dhëna i jep “DEKRA” (Kompania Evropiane e Inspektimit të Automjeteve) e   cila ka intervistuar 1000 pjesëmarrës,…

Veganët shënojnë ditën botërore të tyre

Për shumkë një ditë e kaluar pa produkte shtazore dhe të tjera të pagatuara, do të ishte dita më e gjatë e tyre, por për të tjerët që i përkasin kategorisë së njerëzve vegan, një meny e tillë ushqimore, përbënë çdo ditë të jetës së tyre. Pikërisht sot (1 nëntor), shënohet Dita Botërore e veganëve,…

Dita Botërore e Qyteteve

“Qyteti ka aftësinë të ofrojë diçka për të gjithë, vetëm atëherë kur ai krijohet nga të gjithë”, kështu ka thënë gazetarja Jane Jacobs, e cila profesionin e saj ia kushtoi pikërisht urbanizmit. 31 tetori, nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Qyteteve” , e kjo ditë…

Po mbahet në Prishtinë “Green Festival”

Tashmë ka nisur edicioni i 4-të i Festivalit  “Green Festival”,që është ngjarja më e madhe e cila i dedikohet sektorit të gjelbër në Kosovë, e cila po mbahet në Sallën “1 tetori”, në Prishtinë. Festivali i Gjelbër ka për qëllim kryesor rritjen e tregjeve dhe promovimin e bizneseve në fushën e energjisë solare, atë eficiente…

Kino Armata promovon kulturën hungareze

Kino Armata në Prishtinë ka vazhduar aktivitet duke promovuar kultura të ndryshme nëpërmes kinematografisë. Në kuadër të projektit ‘Javët e Kulturës Hungareze’, ‘Ambasada e Hungarisë’ në Kosovë dhe ‘Kino ARMATA’, hapësira publike në Prishtinë, që promovon kulturë alternative dhe dialogun shoqëror, do të shfaqin disa prej punëve më relevante të autorëve bashkëkohor hungarez. Filmat do…

Mbahet sot takimi i Rrjetit të Bizneseve për Energji të Pastër

Në kuadër të Green Festival 2019, sot (31 tetor), në Sallën 1 Tetori, në Prishtinë, nga ora 15:30-16:30, do të mbahet takimi ”Rrjeti i Bizneseve për Energji të Pastër “. Ky projekt organizohet nga Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (KDWV), në bashkëpunim me Qeverinë Gjermane dhe realizohet përmes Projektit për Efiçiencë të Energjisë në Kosovë, Deutsche Gesellschaft…

31 Tetor- dita e Halloween-it

Sot është dita e Halloween-it, një festë e veçantë që festohet në shumë vende të botës, kurse në SHBA kjo ditë renditet si festa më e organizuar pas Krishtlindjeve. Dita e 31 Tetorit shënon fundin e Vitit të Keltëve dhe besohet të jetë dita kur shpirtrat e atyre që kanë vdekur do të kthehen për…