Main News

Hapet aplikimi për Kampin veror të punës vullnetare

Shtatori tashmë na ka trokitur dhe bashkë me të edhe rikthimi në bankat shkollore për të gjithë fëmijët, duke përmbyllur kësisoj pushimet e tyre verore dhe aktivitetet e realizuara gjatë muajve paraprak , por nuk do të thotë që kanë përfunduar edhe kampet që organizata “Toka” i realizon për ta. Kampi i Punës Vullnetare është…

Hapet ekspozita që trajton dhunën në familje

Në Kosovë, viktimat e dhunës në familje akoma fshihen brenda mureve të shtëpisë dhe kur për këtë dhunë dëgjojnë fqinjët, thonë “çka bëjnë ata brenda shtëpisë së tyre, është punë e tyre”. Kjo është tema, e cila trajtohet në ekspozitën “Dhuna nuk fshehët brena mureve”, e cila do të hapet më 11 shtator, në Gjakovë.…

Shënohet sot Dita Botërore e Bamirësisë

Muaji shtator, përkatësisht data 5 e këtij muaji shënon ditën e solidaritetit dhe ndihmës ndaj njëri-tjetrit dhe shënohet  për nder të punës bamirëse dhe kontributit madhështor të Shën Nënë Terezës. Kombet e Bashkuara,vendosën që ta shpallin pikërisht këtë datë si ‘Ditë Botërore të Bamirësisë’, që të reflektojmë mbi krijimin e një shoqërie gjithëpërfshirëse, për të…

Vlashent Sata premton spektakël në Gjakovë

Këngëtari tiranas, Vlashent Sata, emri i të cilit është bërë i njohur edhe tek ne, do të argëtoj dashamirët e muzikës që ai kultivon, me 6 shtator, në ora 20:30, në Parkun Kulturor “Ali Podrimja”, në Gjakovë. Admiruesit e artistit do të jenë dëshmitarë të çasteve mbresëlënëse që Vlashenti do të dhuroj në këtë natë,…

Mbahet së shpejti edicioni i tretë i trajnimit të mësuesve” Arti dhe Shkenca e mësimdhënies”

Organizata Joqeveritare “Balkans Youth Council”, tashmë  e ka bërë publik një lajm shumë pozitiv për arsimin e Kosovës, meqenëse më 9 nëntor, pritet të mbahet trajnimi i mësuesve “Arti dhe Shkenca e mësimdhënies”. Në këtë trajnim pritet të marrin pjesë arsimtarë nga 38 komuna të ndryshme të Kosovës, përfshirja e të cilëve i jep një…

Diskutim për muzikën dhe robotikën me Liburn Jupollin

Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë” do të organizojë nesër (5 shtator) diskutimin e radhës në kuadër të programit “4AM Discussion”, ku i ftuar do të jetë muzikanti dhe kompozitori Liburn Jupolli, i cili ndër të tjerash do të flas për instrumentet, robotikën, realitetin virtual si dhe inteligjencën artificiale. Organizatorët kanë bërë të ditur se diskutimi fokusohet mbi historinë,…

Nesër mbahet “Mbrëmja e Astronomisë” në Prishtinë

Nesër (5 shtator) do të organizohet “Mbrëmja e Astronomisë” në Prishtinë. Ky event do të fillojë në orën 20:00, ndërsa të gjithë pjesëmarrësit do të kenë mundësi të vëzhgojnë hënën, planetet dhe yjet me teleskop. Pas vëzhgimit të hënës, planeteve e yjeve, pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të shikojnë të gjithë së bashku një film…