Main News

“Let’s Do It Kosova” bën thirrje për vullnetarë

Nëse dëshironi të bëheni pjesë e ngjarjes më të madhe botërore që kapërcen kufijtë dhe bashkon kultura të ndryshme rreth e qark botës, tani  është mundësia e veçantë të cilën assesi nuk duhet ta humbni. Organizata “Let’s Do It Kosova” bën thirrje për vullnetarë, të cilët do të angazhohen më 21 Shtator, “Ditën e Pastrimit…

Mbahet seminar për „Rehabilitimin Sportiv“

Klinika e specializuar për fizioterapi dhe mjekësi sportive “Physio Miracle”, sot (06 shtator),  nga ora 18:00, organizon seminarin me temën “Rehabilitimi Sportiv”,  i cili i dedikohet  fizioterapeutëve si dhe  trajnerëve  të sporteve të ndryshme. Ligjërues të seminarit do të jenë,  Cliff Eaton- Fizioterapeut Sportiv (ish Fizioterapeut i Manchester City FC) si dhe Bernard Tahirbegolli-Mjek Sportiv.…

Pse nuk duhet t’i lëmë anash pushimet?

Se pushimet janë të mira për shëndetin, këtë e ka vërtetuar tashmë edhe shkenca. Nuk ka rëndësi sa pushoni, apo ku pushoni, e rëndësishme është të pushoni. Pushimet mbajnë larg sëmundje si hipertensioni, kolesteroli i lartë, diabeti e sëmundje të tjera të zemrës. Për të folur për rëndësinë e pushimeve, atyre të përjavshme dhe vjetore,…

Hapet aplikimi për Kampin veror të punës vullnetare

Shtatori tashmë na ka trokitur dhe bashkë me të edhe rikthimi në bankat shkollore për të gjithë fëmijët, duke përmbyllur kësisoj pushimet e tyre verore dhe aktivitetet e realizuara gjatë muajve paraprak , por nuk do të thotë që kanë përfunduar edhe kampet që organizata “Toka” i realizon për ta. Kampi i Punës Vullnetare është…

Hapet ekspozita që trajton dhunën në familje

Në Kosovë, viktimat e dhunës në familje akoma fshihen brenda mureve të shtëpisë dhe kur për këtë dhunë dëgjojnë fqinjët, thonë “çka bëjnë ata brenda shtëpisë së tyre, është punë e tyre”. Kjo është tema, e cila trajtohet në ekspozitën “Dhuna nuk fshehët brena mureve”, e cila do të hapet më 11 shtator, në Gjakovë.…