Main News

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 19 korrik, të vitit  1954, shtëpia diskografike ‘Sun Records’, lansoi këngën e parë të këngëtarit Elvis Presley, të titulluar ‘That’s All Right’. Vetëm rreth 7 mijë kopje origjinale të kësaj kënge, janë lansuar në gjithë botë. Kjo këngë u bë një hit në Memphis, në qytetin ku edhe jetonte Presley, në atë kohë.…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Nelson Mandelas’

‘Është e thjeshtë të shkatërrosh gjithçka; heronj të vërtetë janë ata që krijojnë dhe ndërtojnë paqe’, kjo është ndër thëniet e mençura të atij që më së miri e personifikonte njeriun këmbëngulës, deri në vetëflijim, për të arritur paqen ndërnjerëzore, Nelson Mandela. Pikërisht sot, 18 korrik, shënohet ‘Dita Botërore e Nelson Mandelas’, në ditën e…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 18 korrik, të vitit 2019, këngëtari Ed Sheeran, theu edhe një rekord në muzikë. Albumi i tij i titulluar ‘No. 6 Collaborations Project’, që ishte i realizuar në bashkëpunim me artistë të tjerë, arriti 69 milion shkarkime në  platformën ‘Spotify’, që nuk e kishte arritur ndonjë artist tjetër.  Albumi i tij i fundit…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Emojave’

Komunikimi në rrjete sociale është bërë akoma më i shpejtë dhe më atraktiv falë përdorimit të shpeshtë të ‘emojave’, përmes të cilave ne e shprehim tërë atë që duam t’ia themi dikujt. Tanimë ka disa vite që pikërisht më 17 korrik shënohet ‘Dita Botërore e Emojave’, me qëllim të theksimit të rëndësisë së përdorimit të…

Rëndësia e kafshëve në jetën e njeriut

Për rëndësinë që kanë kafshët në jetën e njeriut, janë shkruar libra e janë realizuar filma, por për benefitet e mëdha shëndetësore që ofrojnë ato në jetën tonë po bëhen edhe studime të vazhdueshme shkencore, të cilat pohojnë se mbajtja e kafshëve shtëpiake, mund të përmirësoj shëndetin e zemrës duke ulur presionin e gjakut dhe…