Main News

Muzika, një urë në mes të popujve

Për të pestin vit me radhë në Kosovë, është realizuar projekti “Muzika, një urë në mes popujve nga shkollat e muzikës për paqe 2018’, organizuar nga Instituti i Paqës, Zhvillimit dhe Inovacionit  (IPSIA). Në këtë projekt, i cili ka nisur realizimin e tij që nga data 14 korrik dhe përfundoi dje, u prezantuan mbi 100…

20 Korriku ‘Dita Ndërkombëtare e Shahut’

‘Dita Ndërkombëtare e Shahut’, festohet çdo vit nga viti 1966, që nga vendimi i Organizatës Ndërkombëtare të Shahut (FIDE), e themeluar në vitin 1924. India është vendlindja e shahut, kurse emri i lojës ka origjinën nga persishtja, që do të thotë: shah- Mbret. Paraardhësi i lojës së shahut është loja “Chatrang”, e cila është shfaqur…

Pse jo edhe Kosova në OSCAR?

Tashmë edhe bota është dëshmitare se Kosova ka film bërës e aktorë të denjë për tu përfaqësuar dhe shpërblyer edhe në Festivalet më prestigjioze të filmit në botë. Mirëpo, krahas rrugës së mbarë që po tregon viteve të fundit kinematografia kosovare në botë, tashmë është shtuar ambicia për të shkuar edhe një hap më tutje.…

Sot 49 vjet nga ulja e njeriut të parë në Hënë

Me datën 20 korrik 1969, njerëzit e parë në botë krijuan histori duke arritur në Hënë me fluturaken Apollo 11. Astronautët amerikan Neil Armstrong dhe Buzz Aldrin, arritën të përfundojnë një nga arritjet më të mëdha të njerëzimit. Edhe në Kosovë adhuruesit e astronomisë kanë filluar që të eksplorojnë hapsirën dhe gjithësinë. Themeluesja e organizatës…

Diskutim për komunitetin LGBTQI në Kosovë

Sontë në ‘Bibliotekën Kombëtare të Kosovës’, në kuadër të organizimeve nga festivali ‘PriFilmFest’ nga ora 15:00, do të organizohet një panel për të diskutuar për filmat dhe komunitetin LGBTQI. Paneli do të mbahet në ambientet e ‘American Corner’ dhe mysafire speciale do të jetë skenaristja e famshme Lucinda Coxon, e cila është edhe skenariste e…

Prizreni sjell edhe festivalin e teknologjisë ‘DOKU.TECH’

Qyteti i Prizrenit do të jetë nikoqir i festivaleve të njëpasnjëshme. Në ‘Kino Lumbardhi’ më 4 gusht, gjatë festivalit ‘Dokufest’, pritet të mbahet edhe festivali tjetër ‘DOKU.TECH 2018’. Ky edicion i teknologjisë do të jetë i pesti me radhë dhe do të sjellë bisedime, pyetje dhe përgjigje nga udhëheqësit e teknologjisë globale, panaire, aktivitete praktike,…