Main News

Prezantohen punimet që ngrisin zërin për fuqizimin e grave

Sonte (5 nëntor), duke filluar nga ora 19:00 do të prezantohen punime për fuqizimin e grave dhe kundër diskriminimit gjinor. Këto punime janë realizuar nga pjesëmarrësit e punëtorisë dy ditore “Digital Feminsit Poster”, e organizuar nga Iniciativa Simetri. Organizatorët kanë njoftuar se punimet e realizuara janë shkrirë në një animacion të vetëm nga trajnerët, si…

Si ndikon interneti në një marrëdhënie?

Si është password-i? Kjo është pyetja që e dëgjojmë më së shumti sot teksa dalim për të shijuar një kafe qejfi me miq, familjarë, me të dashurin/dashurën etj. Edhe pse sot interneti është bërë i domosdoshëm, megjithatë sociologët thonë se përdorimi i tepër i tij mund të shkaktojë dëm, sidomos brenda raporti të një çifti.…

“Kush ndërton, Fiton!”, sonte në BONEVET

Sonte (4 nëntor), nga ora 17:30, në hapësirat e BONEVET në Prishtinë, janë të ftuar të gjithë fëmijët e moshës 6 deri në 10 vjeç që t’i bashkëngjiten ngjarjes teknologjike- “Kush ndërton, Fiton!”. Lidhur me këtë aktivitet, Radio KFOR-i ka biseduar me mentoren në BONEVET, Gresa Bajraktaraj e cila tregoi detaje për këtë ngjarje: “Gjatë…

Zgjedhen poezitë më të mira për paqe

Të mërkurën (6 Nëntor 2019), do të mbahet nata finale e konkursit “Poezi për Paqe”, organizuar nga Kult Plus dhe mbështetur nga UN Women në Kosovë. Nata finale e këtij konkursi do të mbahet nga ora 19:00, në “KultPlus Caffe Gallery”, ndërsa do të jenë të pranishme autoret e 10 poezive të përzgjedhura. Organizatorët kanë…

Kush janë shoferë më të mirë, burrat apo gratë?

Nëse bazohemi tek faktet dhe statistikat e nxjerra në shumicën e vendeve të botës vërejmë disa detaje shumë interesante, ku burrat nuk janë shoferë më të mirë sesa gratë, por burrat vozisin shumë më shpejt sesa gratë. Këto të dhëna i jep “DEKRA” (Kompania Evropiane e Inspektimit të Automjeteve) e   cila ka intervistuar 1000 pjesëmarrës,…