Main News

Në Vushtrri për fundvit pijnë çaj

Meqenëse Vushtrriasit njihen si merakli të konsumimit të çajit, me rastin e festave të fundvitit, atje për herë të parë do të organizohet një aktivitet i cili para së gjithash ka si qëllim bamirësinë. Do të jetë ky festivali “Çajfest”, i cili do të organizohet me datat 28 deri më 30 dhjetor, një aktivitet ky…

Diskutim mbi librin dhe letërsinë

Klubi letrar ‘De Rada’ në Ferizaj dhe organizata ‘Etea’ në Prishtinë, sot (27.12.2018 ) kanë organizuar një takim në bibliotekën e qytetit të Ferizajit, për të diskutuar mbi librat dhe letërsinë në përgjithësi. Në këtë organizim të titulluar ‘Oda e librit’, çdo muaj pjesëmarrësit do të përzgjedhin një libër për lexim dhe në fund të…

Qendra ‘Venture UP’, përmbyll vitin 2018 me sukses

Qendra e ndërmarrësisë dhe inkubatori zyrtar i Universitetit të Prishtinës ‘Venture UP’, sot (27.12.18) duke filluar nga ora 17:00 ka organizuar një takim përmbyllës për vitin 2018 për të përmbledhur të gjitha aktivitetet dhe sukseset që ka pasur kjo qendër përgjatë vitit 2018. Në këtë takim festiv do të marrin pjesë studentë, pjesëmarrës, ndërmarrës dhe…

Filloi aksioni humanitar ‘Java e Dizajnerëve’

Ka filluar sot (26.12.18), aksioni humanitar ‘Java e Dizajnerëve’,  organizuar nga dizajnerët vendorë, në qytetin e Ferizajit! Për të kontribuar në këtë aksion humanitarë, të interesuarit mundë të shkojnë në dyqanin e bamirësisë ‘Teshavesha’ dhe të blejnë rrobat e pëlqyera aty, ndërsa paratë nga shitja e këtyre rrobave, do të shkojnë pë bamirësi. Dyqani i…

Fundviti në qendrën ‘Multimedia’ përmbyllet me promovimin e dy librave të rinj

Në qendrën ‘Multimedia’ në Prishtinë, nesër (26.12.18) duke filluar nga ora 19:00, Instituti i studimeve sociale dhe kulturore ‘Alter Habitus’, do të organizoj një ceremoni, për të promovuar dy vepra të reja. Përmbledhja me poezi nga edicioni i parë i festivalit ‘Letërsia Lëvizëse’, është njëra nga veprat që do të promovohet dhe vëllimi i parë…

Vazhdon konkursi “Bienalja e Arkitekturës”, në fushën e arkitekturës

Asociacioni i Arkitekteve të Kosovës (AAK) në bashkëpunim me Komunën e Mitrovicës, i fton të interesuarit që të marrini pjesë në prezantimin e “Bienales së Arkitekturës 2018” dhe nënshkrimin e Memorandumit të bashkëpunimit në mes të Asociacionit të Arkitekteve të Kosovës dhe Komunës së Mitrovices. Ky takim do të mbahet nesër (26.12.18), në Sallën për…

Ilir Muharremi promovon veprën e re

Shkrimtari Ilir Muharremi dje (24.12.2018)  ka promovuar  një vepër të re, në bibliotekën ‘Fan Noli’, në Gjilan. Autori Muharremi pas suksesit të madh të romanit të tij ‘Psycho’, një roman me tematikë horror dhe psiko-triller, solli veprën tjetër të titulluar ‘Moskuptimet’. Kjo vepër shtjellon tema të natyrës së ndryshme që përfshijnë artin, letërsinë dhe tema…