Main News

Fillojnë aktivitetet për edicionin e 10-të të festivalit të artit në Mitrovicë ‘Green Fest’

Nën sloganin “The past. The present. The Change”, festivali ‘Green Fest’ sivjet trajton pabarazinë në nivele të ndryshme. Në këtë vit jubilar, përpos ndryshimit në koncept, festivali ka ndryshuar paraqitjen vizuale dhe formën e organizimit dhe transmetimit të programit. Për herë të parë, si rezultat i gjendjes pandemike, gjithçka do të zhvillohet online dhe në…

Ushtrimet fizike esenciale për një jetë të shëndetshme

Aktiviteti fizik dhe sporti ofrojnë përfitime afatgjata shëndetësore për të gjithë. Për të qenë të shëndetshëm duhet të jemi aktivë çdo ditë në sa më shumë mënyra. Aktiviteti fizik i rregullt dhe sporti nuk është thjesht i rëndësishëm për shëndetin tonë fizik, por gjithashtu edhe për shëndetin mendor. Të njëjtin mendim ka edhe instruktorja e…

Gazetarët përballë pandemisë ‘CoViD – 19’

Në përballje me pandeminë ‘CoViD – 19’ edhe gazetarët, bashkë me stafin mjekësor, ishin në vijën e parë të fronit, duke informuar qytetarët për gjithçka rreth këtij virusi të panjohur. Kudo që shpërthente një vatër infeksioni, gazetarët ishin në mesin e akterëve të parë që vraponin atje për të sjellur informacionet më të fundit për…

“DokuFest” po i vazhdon shfaqjet online

Festivali Ndërkombëtar i Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër “DokuFest”, më 7 gusht, filloi edicionin e 19-të me radhë, por për shkak të pandemisë ‘Covid -19’, ky festival është duke u mbajtur online dhe do të zgjasë deri më 25 gusht.  Ketë vit mbi 90-të filma konkurrues që përfaqësojnë 51 vende të ndryshme të botës, do…

Fakte interesante në Radio KFOR

E përbërë nga rreth 200 shtete dhe më shumë se 7.5 miliardë njerëz, bota është e mbushur me njerëz, vende dhe gjëra interesante, argëtuese dhe magjepsëse. Në Zelandën e Re, në Kivis, për shembull, do të gjeni përqendrimin më të lartë të pronarëve të kafshëve shtëpiake në planet, ndërsa në Nikaragua, ju do të gjeni…