Main News

Kryeveprat kinematografike që u nderuan me çmime ‘OSCAR’

Akademia e Arteve dhe Shkencës Amerikane çdo vit, që nga vitit 1929, organizon ngjarjen më prestigjioze në botë, të njohur edhe si çmimet ‘OSCAR’, për të nderuar punën e prodhuesve të filmit, aktorëve, ekipit mbështetës dhe kategori të tjera që bëjnë të mundur jetësimin e një filmi.  Ndarja e çmimeve ‘OSCAR’, është njëra ndër ceremonitë…

Tolerancë do të thotë të trajtosh të tjerët ashtu si dëshiron të trajtohesh

Duke qenë tolerantë, ne jemi duke respektuar dhe mësuar nga të tjerët, duke vlerësuar dallimet, duke tejkaluar boshllëqe kulturore, duke refuzuar stereotipe të padrejta, duke zbuluar terren të përbashkët dhe duke krijuar lidhje të reja. Toleranca, në shumë mënyra, është edhe e kundërta e paragjykimit. Në lidhje me këtë temë Radio KFOR-i mori një prononcim…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 9 Qershor, të vitit 1984, këngëtarja Cyndi Lauper, qëndroi për dy jave në tabelën e këngëve më të mira në Amerikë me këngën ‘Time After Time’. – Në po këtë datë, të vitit 2007, kënga ‘Umbrella’ nga dueti Rihanna dhe Jay-Z, arriti në pozitën e parë të top-listës muzikore ‘Billboard Hot 100’. –…