Main News

10 persona të shëruar nga koronavirusi në Kosovë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK) përmes një postimi në faqen e tyre zyrtare në rrjetin social në Facebook, kanë njoftuar se deri më sot, dhjetë persona janë shëruar nga CoViD-19, në Kosovë. Sipas IKShPK-së, pas përsëritjes së dytë të testimit tek 10 pacientë, ata janë konfirmuar zyrtarisht të shëruar nga CoViD-19, pasi…

Bëhu model i mirë për fëmijët!

Fëmijët janë pasqyra e prindërve, e për të pasur fëmijë të edukuar në të gjitha sferat, ne si prindër duhet të jemi shembull i mirë për ta. Fëmijët duhet të na shohin neve me shembuj konkret, duke lexuar, punuar, pastruar etj., sepse fëmija në mënyrë instiktive më shumë kopjon atë çfarë sheh me sy, se…

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë’, forca udhëheqëse e fëmijëve tanë!

“Dhurojini fëmijës një libër, dhurojini fëmijës një festë”, ky është dhe slogani i kësaj dite. Librat ndihmojnë fëmijët për të formuar një zakon leximi, prandaj duhet t’u ofrohet atyre si një dhuratë e çmuar. Dita e sotme ‘Dita Ndërkombëtare e Librit’, 2 Prilli, festohet që nga viti 1967 dhe përkon me ditën e ditëlindjes së…

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

– Me 2 prill të vitit 2001, këngëtarja Mariah Carey, nënshkroi kontratën me të ardhurat më të larta në histori të muzikës. Në atë kohë, Carey, ishte vetëm 31 vjeçe dhe u pagua 60 milion dollarë nga shtëpia diskografike ‘Virgin Records’ për inçizimin e 3 albumeve. Ajo arriti që të shes mbi 120 albume në…

Maska mbrojtëse 3D kundër virusit Covid-19

Në këto ditë kur bota po përballet me pandeminë Covid -19 fokusi më I madh është në gjetjen e mënyrave të ndryshme për tu shëruar apo edhe për tu mbrojtur nga ky virus. Një gjë të tillë është duke e bërë edhe  Prof. Dr. Shaban Buza, profesor në Universitetin e Prishtinës, i cili ka nisur…

‘BONEVET’ organizon webinar për gjuhën programuese ‘Scratch’

Fondacioni “BONEVET”, sot, më 1 prill, duke filluar nga ora 18:00 do të organizojë një webinar për t’iu mësuar fëmijëve gjuhën programuese ‘Scratch’, përmes së cilës mund të krijohen lojëra, tregime dhe punime të ndryshme artistike. Mentorja në ‘BONEVET’, Edona Bejtullahu, për Radio KFOR-in ka treguar për qëllimin e organizimit të webinareve të tilla: “Javët…

Përmes video-shkollës, Rinor Ukimeri, mëson të interesuarit t’i bien instrumenteve muzikore

Me këngën ‘Tren për Përzeren’ të grupit të famshëm ‘Gjurmët’, muzicienti, Rinor Ukimeri, ka filluar serinë e publikimit të udhëzimeve në platformën online, për t’i mësuar të interesuarit të luajnë në kitarë, përmes video-shkollës muzikore me këngë shqipe. Në një intervistë për Radio KFOR-in, producenti Ukimeri, ka treguar se kur ka filluar që t’i mësojë…