Libri, ky thesar që bën bashkë shumë të rinj

Që nga viti 2015, për dashamirët e leximit është krijuar një hapësire virtuale në facebook, e quajtur “Maniakë t’leximit”, ku deri tani janë rreth 29 mijë libërdashës, të cilët shkëmbejnë idetë e tyre në grupin respektiv. E veçantë e këtij grupi janë edhe takimet të cilat kohë pas kohe ata i realizojnë, në ambiente të…

Në prag të shënimit të “Ditës Botërore të Përkujtimit të Viktimave në Trafik”, Policia e Kosovës me fushata vetëdijesuese

17 nëntori i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Përkujtimit të Viktimave në Trafik”. Për këtë arsye, Policia e Kosovës tashmë ka filluar me fushata vetëdijesuese për trafikun rrugor, kështu tha, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Bajram Krasniqi, enkas për Radio KFOR-in: “Policia e Kosovës veç ka filluar aktivitete e saja në kuadër të…

E shtuna me Mustaqoshin Larosh

Si çdo vikend tjetër, edhe kjo e shtunë (2 nëntor), do të jetë shumë e veçantë për fëmijët që e duan teatrin dhe shfaqjet që përputhen me personazhet që ata duan dhe me imagjinatën e zhvilluar të tyre. “Mustaqoshi Larosh”, me dramatizim dhe regji të Melihate Qenës, është shfaqja që do t’i argëtoj fëmijët përgjatë…

Zjarrfikësit në Kamenicë kërkojnë ndihmë nga qytetarët për shuarjen e zjarreve në pyje

Ka tri ditë që Komuna e Kamenicës po përballet me zjarre në pyjet e fshatrave Meshinë, Svircë dhe Lajqiq. Pavarësisht përpjekjeve të vazhdueshme, njësia e zjarrfikësve ende nuk ka arritur të ndalojë zjarrin, andaj kanë kërkuar ndihmë nga qytetarët. Komandanti i Stacionit të Zjarrfikësve në Kamenicë, Riza Bunjaku, përmes frekuencave të Radio KFOR-it, bëri apel:…

20 vjet me Radio KFOR-in

Që nga viti 1999 valët e radio KFOR-it dëgjohen me shumë ëndje, pasi janë valë që transmetojnë mesazhe edukative, kulturore, mesazhe për tolerancë dhe bashkëjetesë. Radio KFOR filloi përhapjen e misionit të saj paqësor përmes stafit të përbërë nga shqiptarë e serbë, të cilët krijuan mesazhe të forta për paqe dhe tolerancë, duke i ndarë…

Çfarë do të thotë interneti për ju?

Interneti është sistem i rrjeteve kompjuterike të ndërlidhura dhe origjina e tij daton shumë herët. Interneti sot, mbart një gamë të gjerë të burimeve të informacionit dhe shërbimeve, por përtej një përkufizimi, interneti sot do të thotë shumë për secilin individ që e përdorë atë në përditshmëri.  Të pyetur se si do e përmblidhnin internetin…