Shënohet sot Dita Botërore e Turizmit

Roli i turizmit në krijimin e vendeve të punës shpesh nënvlerësohet edhe përkundër faktit që turizmi gjeneron 10% të vendeve të punës në botë.  Politikat e reja janë të nevojshme për të maksimizuar potencialin e turizmit për të krijuar më shumë vende pune, veçanërisht për gratë dhe të rinjtë, politikat e reja janë gjithashtu të…

Punëtori multietnike me gazetarë për dhunën kundër grave dhe dhunën në familje

“Në botë është vetëm një e vërtetë universale, e aplikueshme për të gjitha vendet, kulturat dhe komunitetet: Dhuna kundër grave nuk është asnjëherë e pranueshme, asnjëherë e arsyetueshme dhe asnjëherë e tolerueshme”. Një mesazh i tillë është përçuar edhe dje gjatë Punëtorisë “Roli i mediave në rritjen e vetëdijesimit lidhur me dhunën kundër grave dhe…

Sonte zhvillohet ndeshja Kosovë – Slloveni

Ndeshja Slloveni – Kosovë e para e fazës së dytë të kualifikimeve për Euro 2020, mbahet sonte (26 shtator), duke filluar nga ora 20:20, në Maribor të Sllovenisë. Kapitenia e Kosovës, Leonora Demaj premton angazhim maksimal të hendbollisteve për paraqitje të denjë ndaj Sllovenisë e Gjermanisë, që janë kombëtare të nivelit të lartë. “Përgatitjet kanë…

Filharmonia e Kosovës e gatshme për koncertet e radhës

Filharmonia e Kosovës sot (26 shtator) organizon konferencë për media, në lidhje me koncertin e hapjes së sezonit 2019/2020. Të pranishëm në konferencën e cila fillon në ora 13:00, në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë, do të jenë pianistja, Lule Elezi (soliste e koncertit të hapjes së sezonit), dirigjenti, Boian Videnoff (Drejtor artistik…

“Mozaiku i jetës” në një ekspozitë të përbashkët

Tri artiste janë bashkuar për të hapur një ekspozitë të përbashkët, që përfshinë pjesë nga jeta e tyre. Ekspozita ‘Mozaiku i jetës’, nga artistet Shkurte Ramushi, Besjana Kryeziu dhe Leoneta Abdyli do të hapet më 28 shtator, në Tiranë. “Mozaiku i jetës” bashkon këto artiste, duke ndarë tregimet e tyre nëpërmes artit.  Njëra përfaqëson trashëgiminë…

Java e Krenarisë “Për kon t’rreh zemra”

Edhe këtë vit në Prishtinë do të organizohet parada e krenarisë për të gjithë pjesëmarrësit dhe përkrahësit e komunitetit LGBTI organizuar ‘Centre for Equality and Liberty’. Ceremonia do të fillojë me 8 tetor, duke filluar nga ora 10:00, në Prishtinë. Java e Krenarisë do të adresojë çështje të gjendjes aktuale të personave LGBTI në shoqërinë…

Aleanca Franceze sjell “Mjedisi dhe Ushqimi” në kuadër të “Javës së Diplomacisë Klimatike”

Nesër (26 shtator) me fillim nga ora 19:00 në ambientin e Aleancës Franceze në Prishtinë do të mbahet aktiviteteti i radhës në kuadër të “Javës së Diplomacisë Klimatike”. Shfaqja e filmit dhe debate mbi temën “Mjedisi dhe Ushqimi”, janë përmbajtja e këtij aktiviteti i cili fillon me dokumentarin “Fëmijët tanë do të na akuzojnë”, nga…