Uro me një kartolinë!

Ju shkon mendja t’i dërgoni dikujt një letër? Kur themi letër nuk po flasim për një e-mail, një tekst të shkurtë në viber a kudo tjetër, por një kartolinë me të cilen tregon kujdesin dhe dashurinë për tjetrin përmes kreativitetit tuaj, ku përmes fjalëve të thurura marrësi i kartolinës ju ndjen më afër. Ne e…

Sot shënohet Dita Botërore e Alzheimerit

21 shtatori shënon Ditën Botërore të Sëmundjes së Alzheimerit. Ka 100 vite që kur mjeku gjerman, Alois Alzheimer, ka zbuluar këtë sëmundje, që tani bartë emrin e tij. Alzheimeri ka prekur mbi 47 milionë njerëz në mbarë botën, megjithatë shkencëtarët ende nuk kanë arritur të gjejnë kurën për të. Ata thonë se nëse sëmundja zbulohet…

Sot bota shënon Ditën e Mirënjohjes

Mirënjohja na bën të vetëdijshëm që jeta është një dhuratë, dhe se thesari dhe mbrojtja e kësaj dhurate është thelbësore. Festimi i Ditës së Mirënjohjes filloi në vitin 1965, në Hawaii, kur në një mbledhje ndërkombëtare u vendos zyrtarisht që brenda një dite në vit të ketë mirënjohje dhe vlerësime për shumë gjëra të mrekullueshme…

Ushqeni trurin me thënie inspiruese për jetën!

“Nëse nuk të pëlqen diçka, ndryshoje. Nëse nuk mund ta ndryshosh atë, atëherë ndryshoje mënyrën se si mendon për të”, kjo thënie e famshme e Mary Engelbreit na dëshmon se në jetë ka zgjidhje për secilin problem. Jeni ndarë? Keni humbur punën së fundmi? Apo, thjesht jeni zgjuar të pasigurt – Mos u shqetësoni, sepse…