Filloi forumi ‘Kosovo, building trust’ në Lubljanë

Një forum tre-ditor i Kombeve të Bashkuara “Kosova, ndërtimi i besimit” po mbahet në Lubljanë. Forumi u hap nga shefi i UNMIK-ut, Zahir Tanin dhe në të po marrin pjesë më shumë se 150 pjesëmarrës, përfshirë kryetarët e komunave, udhëheqësit e administrative komunale, përfaqësuesit e komuniteteve fetare, shoqërisë civile dhe mediat. Në hapjen e takimit…

Ekspozitë e re në Galerinë “Qahili”

Të mërkurën më 9 maj, Galeria “Qahili’ e cila gjendet ne lagjen “Veternik” në Prishtinë, hap programin e saj artistik përmes ekspozitës “AURA” nga Nexhmi Bardhi. Kjo ekspozitë, e cila njëkohësisht shënon 5 vjetorin e themelimit të Galerisë „Qahili“, është e krijuar nga koleksioni i madh etnografik i autorit. Estetikë e ngjyra që i japin…

Shpërblehen filmat nga Kosova

Filmi ‘Martesa’ që trajton një temë ende të ndieshme për shoqërinë, është nderuar në Los Angeles në festivalin e filmit “Los Angeles Film Festival”. Ky film me regji të Blerta Zeqirit, është shpërblyer me çmimin ‘Filmi i Parë më i Mirë’. Filmi që trajton një dashuri të pamundur, në rrethana paragjykuese dhe të vështira për…

Së shpejti fillon turneu i tenisit në Prishtinë

Nga data 9 deri më 15 Korrik 2018, në amibientet e Klubit të Tenisit Prishtina, do të mbahet edicioni i 26-të i turneut në tenis ‘Prishtina Open’. Në fazën e parë të turneut, do të zhvillohen kategoritë juniorë dhe veteranët, ndërsa gjatë një javë të gushtit do të vazhdohet me grupin e seniorëve. Në një…

Ndahen çmimet e ekspozitës “Riciklim përmes artit”

Në prani të zyrtarëve të komunës së Mitrovicës, pjesëtarëve të komuniteteve dhe përfaqësuesve të komuniteteve dhe të shoqërisë civile, u bë ndarja e tri çmimeve të fituara në kuadër të projektit “Riciklimi përmes artit”, që filloi në javën e kaluar si iniciativë e përbashkët në mes të grupeve të vullnetarëve të dy pjesëve të studentëve…

Ekspozitë e Michael Jackson në Londër

Ikona më e njohur dhe më me ndikim e shekullit XX-të, Michael Jackson, pavarësisht mos prezencës së tij fizike tani e 9 vite, muzika e tij vazhdon të dëgjohet dhe për krijimtarinë e tij vazhdon të flitet edhe sot. Së fundmi është hapur ekspozita “Michael Jackson: On the Wall’, që përmbledh veprat e më shumë…

Botohet poezia shqipe në kinezisht

Në Tajvan është botuar ‘Antologjia e poezisë shqipe’, në gjuhën kineze (Mandarinë). Në këtë antologji janë përfshirë gjithsej 20 poet, duke sjellur stilin unik poetik në këtë gjuhë. Shkrimtarët Basri Çapriqi, Fadil Bajraj, Ledia Dushi, Mario Bellizzi, Naime Beqiraj, Ilire Zajmi dhe poet të tjerë, kanë botuar poezitë e tyre në këtë përmbledhje. Përkthimin e…

Hapet qendra e Down Syndrome

Në qytetin e Ferizajit është hapur qendra e parë për të prekurit me sindromën ‘Down’, organizuar nga shoqata ‘Down Syndrome Kosova’. Kjo qendër është hapur me përkrahjen e kryetarit të komunës së Ferizajit Agim Aliu, i cili ka shprehur gatishmëri për të dhënë mbështje për familjet dhe fëmijët e prekur me sindromën ‘Down’. Kjo qendër…

Amerikë urime dita jote!

Sot, Shtetet e Bashkuara të Amerikës festojnë 242 vjetorin e Pavarësisë, deklarata e të cilës u nënshkrua më 4 korrik të vitit 1776 nga delegatët e 13 kolonive britanike të Amerikës. Ky dokument u hartua nga 32 vjeçari Tomas Xheferson, ku njëra pjesë e Deklaratës përmbante një listë ankesash kundër mbretit Xhorxhi i Tretë dhe…

Së shpejti fillon turneu i tenisit në Prishtinë

Nga data 9 deri më 15 Korrik 2018, në amibientet e Klubit të Tenisit Prishtina, do të mbahet edicioni i 26-të i turneut në tenis ‘Prishtina Open’. Në fazën e parë të turneut, do të zhvillohen kategoritë juniorë dhe veteranët, ndërsa gjatë një javë të gushtit do të vazhdohet me grupin e seniorëve. Në një…