Veprat e mëdha të artistit të vogël

Nuk e thonë kot talent lind, nuk bëhesh. Këtë e vërteton më së miri djaloshi vetëm 11 vjeçar, Kareen Waris Olamilekan nga Nigeria, i cili përmes vizatimeve të tija të veçanta, ka arritur të fitoj njohje ndërkombëtare. Artisti, aktualisht po studion në Akademinë e Arteve “Ayowole” dhe ëndërron që një ditë të shohë veprat e…

Dita Botërore e Çokollatës

7 korriku i çdo viti, është dita që është rezervuar për të gjithë ju që e adhuroni çokollatën. Në këtë ditë feste kushtuar çokollatës, ndjehuni të lirë të festoni e të shijoni çokollatën në secilën formë të saj. Madje edhe ju që jeni në dietë, kujtoni vetes që 7 korriku është justifikim për të ngrënë…

6 Korriku- Dita Ndërkombëtare e Puthjeve

Dita Ndërkombëtare e Puthjeve ka filluar të shënohet në Britaninë e Madhe në vitin 1990, ku është mirëpritur hapur kudo në botë. Kjo ditë e veçantë i kushtohet emocioneve dhe ndjenjave, jo vetëm puthjeve mes të dashurve, por edhe mes miqsh dhe të afërmish. Sa i përket puthjeve, ekzistojnë mendime dhe teori të ndryshme rreth…

Nesër shënohet Aleanca Bashkëpunuese Ndërkombëtare

Aleanca Bashkëpunuese Ndërkombëtare është një shoqatë jo-fitimprurëse e themeluar në 1895 me qëllim të avancimit të modelit të bashkëpunimit. Shoqata në fjalë përfaqëson 309 federata dhe organizata bashkëpunuese në 107 vende (shifrat e majit 2018). Përmes anëtarësimit të saj, Aleanca përfaqëson 1,2 miliardë anëtarë, duke gjeneruar punësim të pjesshëm ose me kohë të plotë për…

Themelohet asocacioni i teatrove të qyteteve

Gjatë ditë së djeshme, është themeluar ‘Asociacioni i Teatrove Publike të Qyteteve’, të Kosovës që ka për qëllim të përkrah, të ndihmojë dhe të zhvillojë teatrot publike në Kosovë. Themeluesit e Asociacionit të Teatrove Publike të Qyteteve të Kosovës janë: Teatri ‘Bekim Fehmiu’ në Prizren, Teatri ‘Erson Zymberi’ në Gjilan, Teatri Hadi Shehu” – Gjakovë,…

Diskutim mbi drejtësinë tranzicionale në Kosovë

Fondacioni ‘Jahjaga’ në Kosovë, organizon diskutim të hapur me studentë mbi temën ‘Drejtësia Tranzicionale në Kosovë’ nesër (06.07) në Fakultetin Juridik në Universitetin e Prishtinës (Qendra për Drejtësi Tranzicionale, Kati II) nga ora 11:30. Të gjithë studentët mund të jenë pjesë e diskutimit për këtë temë. Kjo ngjarje përkrahet nga UN Women dhe menaxhohet nga…

Shkolla „Gjin Gazulli“ prezanton sistemin inteligjent Smart Home

Sot në Shkollën Profesionale „Gjin Gazulli“, në Prishtinë, do të certifikohen nxënësit e parë në Kosovë, të aftësuar për implementimin e sistemit Smart Home. Përmes një trajnimi disa mujor, nxënësit kanë arritur që përmes sistemit të teknologjisë të shfrytëzojnë efeciencën e energjisë, të rrisin komoditetin dhe sigurinë, në shtëpi, ndërtesa dhe në makina inteligjente. I…

Baleti nga Kosova paraqitet në Bullgari

Trupa e baletit nga Kosova është paraqitur në amfiteatrin e ‘Arena St.Vlas’ në Bullgari me shfaqjen e famshme ‘Giselle’. Pjestarët e teatrit të Kosovës janë paraqitur me këtë pikë të realizuar nën koreografi të bullgares Sylvia Tomova. Trupa e baletit është paraqitur në Festivalin e Baletit Klasik në Shën Vlash dhe janë pritur me duartrokitje…

Shkrimtari nga Kosova merr çmimin “Teuta”

Shoqata Rajonale e Shkrimtarëve “Teuta” e themeluar nga shrimtarë nga Kosova, Mali i Zi dhe Shqipëria në bashkë organizim me Teatrin Shqiptar në Amerikë si dhe me Shoqatën e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” të Ulqinit, me 6, 7 dhe 8 korrik 2018, në Gjakovë, Ulqin dhe në Krujë, organizon edicionin e 6-të të Manifestimit…