Shkolla „Gjin Gazulli“ prezanton sistemin inteligjent Smart Home

Sot në Shkollën Profesionale „Gjin Gazulli“, në Prishtinë, do të certifikohen nxënësit e parë në Kosovë, të aftësuar për implementimin e sistemit Smart Home. Përmes një trajnimi disa mujor, nxënësit kanë arritur që përmes sistemit të teknologjisë të shfrytëzojnë efeciencën e energjisë, të rrisin komoditetin dhe sigurinë, në shtëpi, ndërtesa dhe në makina inteligjente. I…

Baleti nga Kosova paraqitet në Bullgari

Trupa e baletit nga Kosova është paraqitur në amfiteatrin e ‘Arena St.Vlas’ në Bullgari me shfaqjen e famshme ‘Giselle’. Pjestarët e teatrit të Kosovës janë paraqitur me këtë pikë të realizuar nën koreografi të bullgares Sylvia Tomova. Trupa e baletit është paraqitur në Festivalin e Baletit Klasik në Shën Vlash dhe janë pritur me duartrokitje…

Shkrimtari nga Kosova merr çmimin “Teuta”

Shoqata Rajonale e Shkrimtarëve “Teuta” e themeluar nga shrimtarë nga Kosova, Mali i Zi dhe Shqipëria në bashkë organizim me Teatrin Shqiptar në Amerikë si dhe me Shoqatën e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” të Ulqinit, me 6, 7 dhe 8 korrik 2018, në Gjakovë, Ulqin dhe në Krujë, organizon edicionin e 6-të të Manifestimit…

Filloi forumi ‘Kosovo, building trust’ në Lubljanë

Një forum tre-ditor i Kombeve të Bashkuara “Kosova, ndërtimi i besimit” po mbahet në Lubljanë. Forumi u hap nga shefi i UNMIK-ut, Zahir Tanin dhe në të po marrin pjesë më shumë se 150 pjesëmarrës, përfshirë kryetarët e komunave, udhëheqësit e administrative komunale, përfaqësuesit e komuniteteve fetare, shoqërisë civile dhe mediat. Në hapjen e takimit…

Ekspozitë e re në Galerinë “Qahili”

Të mërkurën më 9 maj, Galeria “Qahili’ e cila gjendet ne lagjen “Veternik” në Prishtinë, hap programin e saj artistik përmes ekspozitës “AURA” nga Nexhmi Bardhi. Kjo ekspozitë, e cila njëkohësisht shënon 5 vjetorin e themelimit të Galerisë „Qahili“, është e krijuar nga koleksioni i madh etnografik i autorit. Estetikë e ngjyra që i japin…

Shpërblehen filmat nga Kosova

Filmi ‘Martesa’ që trajton një temë ende të ndieshme për shoqërinë, është nderuar në Los Angeles në festivalin e filmit “Los Angeles Film Festival”. Ky film me regji të Blerta Zeqirit, është shpërblyer me çmimin ‘Filmi i Parë më i Mirë’. Filmi që trajton një dashuri të pamundur, në rrethana paragjykuese dhe të vështira për…

Së shpejti fillon turneu i tenisit në Prishtinë

Nga data 9 deri më 15 Korrik 2018, në amibientet e Klubit të Tenisit Prishtina, do të mbahet edicioni i 26-të i turneut në tenis ‘Prishtina Open’. Në fazën e parë të turneut, do të zhvillohen kategoritë juniorë dhe veteranët, ndërsa gjatë një javë të gushtit do të vazhdohet me grupin e seniorëve. Në një…

Ndahen çmimet e ekspozitës “Riciklim përmes artit”

Në prani të zyrtarëve të komunës së Mitrovicës, pjesëtarëve të komuniteteve dhe përfaqësuesve të komuniteteve dhe të shoqërisë civile, u bë ndarja e tri çmimeve të fituara në kuadër të projektit “Riciklimi përmes artit”, që filloi në javën e kaluar si iniciativë e përbashkët në mes të grupeve të vullnetarëve të dy pjesëve të studentëve…

Ekspozitë e Michael Jackson në Londër

Ikona më e njohur dhe më me ndikim e shekullit XX-të, Michael Jackson, pavarësisht mos prezencës së tij fizike tani e 9 vite, muzika e tij vazhdon të dëgjohet dhe për krijimtarinë e tij vazhdon të flitet edhe sot. Së fundmi është hapur ekspozita “Michael Jackson: On the Wall’, që përmbledh veprat e më shumë…

Botohet poezia shqipe në kinezisht

Në Tajvan është botuar ‘Antologjia e poezisë shqipe’, në gjuhën kineze (Mandarinë). Në këtë antologji janë përfshirë gjithsej 20 poet, duke sjellur stilin unik poetik në këtë gjuhë. Shkrimtarët Basri Çapriqi, Fadil Bajraj, Ledia Dushi, Mario Bellizzi, Naime Beqiraj, Ilire Zajmi dhe poet të tjerë, kanë botuar poezitë e tyre në këtë përmbledhje. Përkthimin e…