Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 14 prill te vitit 1963, The Rolling Stones teksa performonin në The Crawdaddy Club, pjesë e publikut ishin edhe katër anëtarët e bendit The Beatles. Në këtë datë të vitit 1967, David Bowie lansoi  singlin që u quajt inovacion nën tiltullin  ‘The Laughing Gnome’. Kënga që sillte zërin e këngëtarit duke bashkëbiseduar me krijesa…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 7 prill të vitit 1978, ‘The Police’ publikuan këngën ‘Roxane’ . Radio BBC refuzoi ta transmetojë këtë këngë ndërsa kënga u bë hit në Amerikë. Në këtë datë të vitit 2003, Avril Lavigne mbizotëroi në cermenonine e  çmimeve ‘Junos’ në Kanadë, duke fituar katër çmime duke përfshirë çmimin për single-in, albumin dhe artisten e…