Ftesë për projekte kulturore/artistike për vitin 2019

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Departamenti i Kulturës, fton organizatat e regjistruara si OJQ si dhe Individët, programi i të cilëve është i fokusuar në fushën e kulturës që të aplikojnë për mbështetje financiare për projektet-idetë me karakter kulturoro artistik. OJQ-të dhe Individët, në përputhje me këtë ftesë publike mund të aplikojnë me projektet/programet…

Në Vushtrri për fundvit pijnë çaj

Meqenëse Vushtrriasit njihen si merakli të konsumimit të çajit, me rastin e festave të fundvitit, atje për herë të parë do të organizohet një aktivitet i cili para së gjithash ka si qëllim bamirësinë. Do të jetë ky festivali “Çajfest”, i cili do të organizohet me datat 28 deri më 30 dhjetor, një aktivitet ky…

Diskutim mbi librin dhe letërsinë

Klubi letrar ‘De Rada’ në Ferizaj dhe organizata ‘Etea’ në Prishtinë, sot (27.12.2018 ) kanë organizuar një takim në bibliotekën e qytetit të Ferizajit, për të diskutuar mbi librat dhe letërsinë në përgjithësi. Në këtë organizim të titulluar ‘Oda e librit’, çdo muaj pjesëmarrësit do të përzgjedhin një libër për lexim dhe në fund të…

Qendra ‘Venture UP’, përmbyll vitin 2018 me sukses

Qendra e ndërmarrësisë dhe inkubatori zyrtar i Universitetit të Prishtinës ‘Venture UP’, sot (27.12.18) duke filluar nga ora 17:00 ka organizuar një takim përmbyllës për vitin 2018 për të përmbledhur të gjitha aktivitetet dhe sukseset që ka pasur kjo qendër përgjatë vitit 2018. Në këtë takim festiv do të marrin pjesë studentë, pjesëmarrës, ndërmarrës dhe…

Filloi aksioni humanitar ‘Java e Dizajnerëve’

Ka filluar sot (26.12.18), aksioni humanitar ‘Java e Dizajnerëve’,  organizuar nga dizajnerët vendorë, në qytetin e Ferizajit! Për të kontribuar në këtë aksion humanitarë, të interesuarit mundë të shkojnë në dyqanin e bamirësisë ‘Teshavesha’ dhe të blejnë rrobat e pëlqyera aty, ndërsa paratë nga shitja e këtyre rrobave, do të shkojnë pë bamirësi. Dyqani i…