Fillojnë dënimet për shkelësit e ligjit për pandeminë

Tashmë në Gazetën Zyrtare është publikuar ligji për Pandeminë, i njohur me emrin zyrtar si “Ligj për parandalimin dhe luftimin e pandemisë ‘COVID-19’, në territorin e Kosovës”, me anë të së cilit parashihet rregullimi i anës ligjore për parandalimin dhe luftimin e pandemisë. Janë të saktësuara edhe gjobat me të cilat do të dënohen shkelësit…

Dashuria tejkalon çdo barrierë

Në kohën e pandemisë ‘Covid-19’, të prekur janë edhe të dashuruarit, të cilët këtë vit kanë planifikuar martesën e tyre, por për shkak të situatës shumica prej tyre kanë realizuar dasmat e tyre vetëm me anëtarët e familjes, përderisa të tjerët janë detyruar t’i shtyjnë ato, deri në normalitetin e situatës. Kësisoj janë detyruar të…

Fakte interesante në Radio KFOR

Bota është e mbushur me kuriozitete dhe gjëra interesante, argëtuese dhe magjepsëse. A e keni ditur për shembull se Afrika ka territor aq të madh, sikurse të bëhen bashkë shtetet si Kina, SHBA, India, Meksika dhe një pjesë e madhe e Evropës Lindore, si Franca, Italia, Gjermania dhe Spanja apo a e keni ditur gjithashtu…

Vazhdon punimet festivali “ArchiTech”, në fokus hapësirat e përbashkëta kolektive

“ArchiTech Festival” i cili ka filluar me datën 15 gusht, do të vazhdojë të mbahet deri me datën  27 nëntor 2020, duke përfshirë pjesëmarrjen e profesionistëve, arkitektëve si dhe qytetarëve të ndryshëm. Lidhur me këtë festival, Radio KFOR-i kontaktoi kryetaren e Kuvendit Rinor, Kosovare Sadiku, e cila tregoi për aktivitetet që pritet të realizohen: “Festivali…

Rëndësia e këshillave nga prindërit dhe vlerësimi i tyre nga fëmijët

Prindërit janë ndër njerëzit më të rëndësishëm në jetën e fëmijëve. Që nga lindja, fëmija mëson të mbështetet tek nëna dhe babai, të cilët ofrojnë mirëqenie të përgjithshme për ta. Prindërit i ndihmojnë fëmijët të ndërtojnë jetë, të zënë njohuri, të dinë të menaxhojnë zemërimin, trishtimin për t’i zëvendësuar ato me lumturi dhe qetësi. Por…