Hapen konkurse për arkitektë, për tri projekte të mëdha për Prishtinën

Ish-objekti i Shtëpisë së Mallrave “Gërmia” në Prishtinë, do të jetë lokacioni i sallës koncertale, e cila planifikohet të ndërtohet në kryeqytet. Këtë e ka bërë të ditur kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, i cili në një njoftim në rrjetin social “Facebook”, shkroi se gjatë shtatorit do të shpallen konkurset ndërkombëtare arkitektonike për…

Shënoni sot ‘Ditën Botërore e të Shkruarit Një Letër’, duke shkruar një letër

Në të kaluarën, letra ishte ndër mediumet e vetme përmes të cilës përçohej mesazhi. Ndërsa sot kjo mënyrë e komunikimit përmendet rrallë dhe ka mbetur nën hijen e zhvillimeve të vazhdueshme teknologjike. Në mënyrë simbolike, miliona njerëz në botë shkruajnë nga një letër pikërisht sot, kjo pasi 1 Shtatori shënon ‘Ditën Botërore e të Shkruarit…

Mbroni veten dhe të tjerët nga ‘CoViD-19’

Virusi SARS-CoV-2 vazhdon të jetë temë aktuale kudo në botë, për shkak të numrit të vazhdueshëm të të infektuarve dhe të vdekurve si pasojë e tij. Në Kosovë, ditëve të fundit ka pasur ulje të lehtë të rasteve pozitive me Covid-19 dhe po ashtu një ulje të ngarkesës spitalore. Drejtor i Departamentit të Informimit në…