Përçoni shembullin e tolerancës, duke trajtuar të gjithë njerëzit barabartë!

“Rezultati thelbësor i edukimit, është toleranca” – këto pak fjalë të autores dhe aktivistes së njohur amerikane, Helen Adams Keller, flasin shumë për rëndësinë e tolerancës në një shoqëri demokratike dhe multietnike, e cila trajton në mënyrë të barabartë të gjithë anëtarët e saj, pa asnjë dallim. Në shoqërinë kosovare është e nevojshme rritja dhe…

Përfundon me sukses edicioni i 10-të i ‘GreenFest’

Pas një jave me aktivitete të shumta, përmbyllet me sukses festivali i artit në Mitrovicë, ‘Green Festival’. Përgjatë shtatë ditëve të festivalit, u organizuan aktivitete të ndryshme kulturore të cilat ishin pjesë e edicionit të 10-të të festivalit, të cilat shënuan edhe vitin jubilar të tij. Këtë vit, u trajtua tema e pabarazisë me theks…

Të gjitha etnitë në Kosovë ftohen për pjesëmarrje në ‘Environmental Activism Camp 2020’

Organizata joqeveritare ‘Keep It Green’, ka hapur thirrjen për të rinjtë e të gjitha grupeve etnike që jetojnë në Kosovë, që të bëhen pjesë e programit  ‘Environmental Activism Camp 2020’. Drejtori i organizatës ‘Keep It Green’, Guxim Klinaku, në një prononcim për Radio KFOR-in, ka treguar qëllimin e këtij kampi: “Kampi është një program i…

Pandemia rëndon gjendjen ekonomike në vend

Si pasojë e pandemisë ‘CoViD-19’, në gjithë botën ekonomia ka rënë dhe ka krijuar kriza financiare, ka dëmtuar ekonominë e përgjithshme të vendeve dhe ekonomitë familjare. Shumë biznese si rrjedhojë e gjendjes ekonomike kanë falimentuar dhe qindra persona kanë humbur vendet e tyre të punës në sektorin privat. Gjendja ekonomike ka prekur edhe Kosovën, ku…

Masat e ndërmarra nga Policia e Kosovës për parandalimin e përhapjes së virusit ‘CoViD-19’

Policia e Kosovës po vazhdon edhe më tutje të zbatojë ligjin ‘Anti-CoViD-19’, ku ndër to përfshihet edhe obligimi i qytetarëve për bartjen e maskave. Pikërisht për këtë çështje, Radio KFOR-i ka kontaktuar Nënkolonelin, Basri Shabani, njëherazi edhe drejtor i Policisë në Bashkësi dhe Parandalim në kuadër të Divizionit për Siguri Publike, i cili shpjegoi: “Policia…