Mbrojtja e shëndetit mendor gjatë pandemisë ‘CoViD-19’

Bota tashmë dalëngadalë po i përshtatet ‘normalitetit të ri’, të cilin e ka krijuar pandemia globale ‘CoViD-19’. Me gjithë kufizimet, masat parandaluese dhe lajmet e shumta për virusin që ishte komplet i panjohur për botën, psikologët po bëjnë thirrje që t’i kushtohet kujdes i veçantë shëndetit mendor. Përmes frekuencave të Radio KFOR-it, Psikologia Klinike, Antigona…

KFOR-i ndihmon me donacione shkollën e Çabrës

Bashkëjetesa dhe bashkëpunimi i fortë midis komuniteteve të ndryshme në Kosovë, rezulton me  projekte të dobishme që përfitojnë shoqëria në tërësi, pa dallime. Në një ceremoni solemne, sot (22.09.2020), në Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Osman Rama”, në Çabër, komuna e Zubin Potokut, u përurua këndi i lojërave, ndriçimi i objektit shkollor, rregullimi i…

Vajza, thesari më i çmuar për prindër

Përderisa dikur shoqëritë kudo në botë, e posaçërisht në Kosovë, luteshin që fëmija i tyre të jetë i gjinisë mashkullore, sot çiftet që planifikojnë zgjerim të familjes, duan që të bëhen prindër të vajzave, të cilat siç pohojnë ata, i japin më shumë hare jetës së tyre. E hareshme dhe plot ngjyra tashmë i është…

Sot, dita e parë e stinës së vjeshtës

“Vjeshta sjell me vete kujtimin e një stine bujare; ngjyra, ndjenja, aroma, të korra dhe gjithçka flet për bukurinë e tokës, për mrekullitë e natyrës”, kjo është thënia e Stephen Littleword, që më së miri i tregon bukuritë e stinës së vjeshtës. Sot (22.09.20), është dita e parë e stinës së vjeshtës e cila shënon…

Komunitetet në Kosovë, duan paqe sot e përherë

Çdo vit, Kombet e Bashkuara ftojnë të gjithë njerëzit dhe kombet anembanë botës, të dëgjojnë dhe t’i përgjigjen thirrjes për të krijuar një botë paqësore për të gjithë. Pikërisht sot (21.09.20), në ‘Ditën Ndërkombëtare të Paqes’, edhe Radio KFOR-i për ta shënuar këtë ditë, realizoi intervista me personalitete të komunitetit shqiptar dhe serb, znj. Ganimete…

Shënohet sot “Dita Botërore e Mirënjohjes”

Duke e ditur që mirënjohja rritë sistemin imunitar, ulë nivelin e stresit, ulë simptomat e depresionit si dhe përmirëson gjumin, në vitin 1965 në Hawaii, u mbajt një mbledhje ndërkombëtare, ku dhe u vendos që një herë në vit të shënohet “Dita Botërore e Mirënjohjes”. Pas këtij takimi, për herë të parë, më 21 shtator…

“Dita Botërore e Alzheimerit” sivjet shënohet me aktivitete online, shkak pandemia ‘CoViD-19’

“Dita Botërore e Alzheimerit”, shënohet më 21 shtatori të çdo viti dhe është një ditë në të cilën organizatat të cilat merren me këtë çështje në mbarë botën, i përqendrojnë përpjekjet e tyre në shtimin e ndërgjegjësimit lidhur me sëmundjen e Alzheimer si dhe të demencave të tjera. Sëmundja që prek miliona njerëz në mbarë…

Lufta kundër parandalimit të abuzimit me substanca narkotike në shkolla, prioritet i Policisë së Kosovës

Policia e Kosovës në bashkëpunim me institucionet e tjera të sigurisë në vend, tash e disa vite kanë ndërmarrë aksionin ‘Stop drogave në shkolla’, në përpjekje për të parandaluar dhe luftuar përdorimin e narkotikëve në shkollat fillore dhe të mesme në gjithë Kosovën. Përdorimi i substancave narkotike në shkolla mbetet një problem serioz në vend.…