Komuna e Prishtinës edhe përgjatë muajit nëntor, ofron shërbime falas për mamografi

Komuna e Prishtinës edhe përgjatë muajit nëntor, do të ofrojë shërbime falas për mamografi, nismë kjo që nga muaji tetor me rastin e shënimit të “Muajit të Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit”. Kështu ka treguar për Radio KFOR-in, Drejtori i Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës, Bujar Gashi: “Që nga muaji tetor, Komuna e Prishtinës, përkatësisht…

Këtë muaj mbahet ‘Festivali i Filmit të Shkurtër Drim’

Në Maqedoninë e Veriut do të organizohet ‘Festivali i Filmit të Shkurtër Drim’, i cili pritet të mbledh film bërës nga e gjithë bota, për të krijuar një urë lidhëse për artistët dhe të forcoj marrëdhëniet multietnike në rajon. ForumZFD, një organizatë gjermane që synon të promovojë dialog multietnik, të kapërcejë ndarjet etnike në shoqëri…

Publikohet Observatori i Agjendës Digjitale për Kosovë

Lidhja në internet midis njerëzve, tani është pjesë e jetës tonë të përditshme, që do të thotë se shërbimet e Internetit nuk janë më vetëm për argëtim, mirëpo janë pjesë themelore e shoqërisë. Së fundmi Organizata Jo-Qeveritare ‘Open Data Kosovo’, ka publikuar Observatorin e Agjendës Digjitale për Kosovë, në kuadër të projektit Rritja e Iniciativës…

Publikohen datat për edicionin e 13-të të ‘PriFest’

Që nga data 1 nëntor, është hapur thirrja për paraqitjen e filmave për pjesëmarrje në festivalin ‘PriFest – 2021’, në dy platforma FilmFreeway dhe FestHome. Edicioni i 13-të me radhë i festivali ‘PriFest’, do të vijë me ndryshime në përbërjen e programit të tij, tha kështu për Radio KFOR-in Drejtoresha e PriFest, Vjosa Berisha: ‘Pas…

Trajnim për punonjësit arsimor, për të promovuar bashkëjetesën paqësore dhe shumetnike

Organizata ‘Forumi ZDF’, me seli në Maqedoninë e Veriut që nëpërmes aktiviteteve të tyre  synojnë të promovojnë dialogun multi-etnik dhe të kapërcejnë ndarjet etnike në shoqëri, veçanërisht në sistemin arsimor, ka organizuar një trajnim disa vende në Ballkan. Trajnimi ka për qëllim që të mbledhë punëtorët arsimor në të gjitha nivelet për të mësuar më…