KFOR-i përmes projekteve të CIMIC-ut në mbështetje të institucioneve vendore

Përkundër sfidës me virusin COVID-19, KFOR-i po vazhdon të jetë pranë qytetarëve dhe Institucioneve të Kosovës, duke u dhuruar produkte dhe pajisje të ndryshme për të minimizuar rreziqet nga ky virus. Së fundmi, karabinierët italianë nga Njësia e Specializuar Shumëkombëshe e KFOR-it, dhuruan 22 gjeneratorë të ozonit në Policinë e Kosovës për dezinfektimin e zyrave…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Demokracisë’

15 shtatori në kalendarin e Kombeve të Bashkuara, i është rezervuar ‘Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë’. Hulumtuesja në Institutin Demokratik të Kosovës (KDI), Agnesa Haxhiu, në një prononcim për Radio KFOR-in ka treguar se për shkak të pandemisë së shkaktuar nga ‘Covid-19’, Instituti Demokratik i Kosovës nuk do të ketë aktivitete këtë vit, mirëpo përmes një…

Mësimi online, sfidë edhe për prindërit

Që nga marsi i këtij viti, kur tek ne, u paraqiten rastet e para me virusin COVID-19, një nga masat e marra për parandalimin e këtij virusi, ishte edhe mbyllja e shkollave, për të vazhduar tutje me mësimin online. Mirëpo përveç nxënësve dhe mësimdhënësve, mësimi online ishte një sfidë e madhe edhe për prindërit, të…