Udhëtojmë drejt kryeqytetit të Rumanisë, Bukureshtit

Bukureshti, është kryeqyteti i Rumanisë dhe njëherit qendra ekonomike e këtij vendi. Vulë ikonë e këtij qyteti, është ndërtesa masive e qeverisë Palatul Parlamentului, e epokës komuniste, e cila ka 1.100 dhoma. Aty pranë, zona Lipscani, është shtëpia e një skene energjike të jetës së natës, që ju fton për të kaluar kohë të paharrueshme…

Në Radio KFOR, këtë të diel performon DJ Slavi Peev

Rave Live Session është transmetimi javor, i mundësuar nga Win Music Freedom, përmes së cilit prezantohen DJ-të më të mirë lokal dhe Internacional. Kësaj radhe Rave së bashku me Radio K4 ju prezantojnë, DJ Slavi Peev. DJ në fjalë, është bashkëthemelues i një radio emisioni, me seli në Londër, në Hoxton FM, i quajtur Friends…

Me moton ‘A t’ka pëlqy izolimi?’, shënohet ‘Dita Botërore e Autizmit’

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në Botë, rreth 1% e popullsisë së botës, ka çrregullime të spektrit të autizmit. Sot, me 2 prill, e gjithë bota bëhet bashkë për të ngritur vetëdijesimin dhe ndërgjegjësimin për autizmin, për të inkurajuar shoqëritë që të krijojnë kushte dhe hapësira për njerëzit me çrregullime të spektrit…

KFOR-i ndihmoi Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare, në Dragash

Sot (01.04.21), Ekipi Italian CIMIC (Bashkëpunimi Civil-Ushtarak KFOR) dhuroi 10 gjeneratorë oksigjeni në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) “Adem Berisha” në Dragash, një donacion shumë i nevojshëm, sidomos tani kur numri i njerëzve të infektuar me CoViD-19, është duke u rritur. Gjatë dorëzimit të këtij donacioni, kreu i CIMIC-ut italian, togeri Adriano Ricco, për…

Ndikimi i prindërve në zhvillimin dhe sjelljen e fëmijëve

Përveç se shërbejnë si model që gjithmonë ndiqet nga fëmijët, prindërit luajnë rol vendimtar në zhvillimin dhe edukimin e tyre, ku përfshihen sjelljet, reagimet, qëndrimet e tyre në raport me vetën dhe të tjerët. Këtë e pohon për Radio KFOR-in edhe drejtoresha dhe themeluesja e Organizatës Joqeveritare ‘Total Family Coaching’, znj. Adelina Toplica Badivuku, e…

Mos bini pre e shakave sot, me 1 Prill

Sot është 1 prilli, që ndryshe njihet edhe si ‘Dita e Gënjeshtrave`. Shakatë e 1 prillit, mirëpriten më së shumti nga fëmijët, por edhe të moshuarit nuk është se nuk e pëlqejnë këtë ditë E për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i pyeti disa dëgjues ‘Se a janë mashtruar ndonjëherë nga dikush për 1 Prill?’:…

Sportet e preferuara nga fëmijët

Aktiviteti fizik është thelbësor për fëmijët. Jo vetëm që është një nga mënyrat më të mira për të luftuar mbipeshën, por marrja e një ose më shumë orëve të aktivitetit fizik në ditë, siç rekomandohet nga organizatat të ndryshme shëndetësore, mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit, gjatë gjithë jetës. Për fat të mirë, shumica…