Rreziku i fëmijëve nga rrjetet sociale

Interneti e ka bërë ‘botën më të vogël’, ka afruar njerëzit dhe numëron mundësi të pafundme në të gjitha sferat e jetës. Rrjetet sociale, si një nga produktet më efikase të internetit, shpesh janë në fokus të studimeve për efektet që prodhojnë.  Me krejt të mirat, shumica e studiuesve social, megjithatë paralajmërojnë se rrjetet sociale…

Sot nisi gjysmëvjetori i dytë në shkolla, duke respektuar masat anti-covid

Sot, më 18 janar, nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme në Kosovë fillojnë gjysmëvjetorin e dytë shkollor, të cilin do ta vijojnë fizikisht nëpër objekte shkollore. Pavarësisht një vendimi të tillë, ekspertët shëndetësor kanë apeluar tek mësimdhënësit, nxënësit dhe prindërit që të jenë të vëmendshëm dhe të kujdesshëm në respektimin e masave anti-CoViD. Drejtoresha…

Freddie Mercury, artisti i ditës në Radio KFOR

Frederik Bulsara, u lind më 5 Shtator të vitit 1946, për tu bërë i famshëm në tërë botën vetëm 25 vjet më vonë, me emrin skenik Freddie Mercury, si pjesë e grupit Queen. Ai tregoi interesim për muzikën qysh në moshë të hershme, por gjatë viteve të 60-ta, Freddie filloi të angazhohej me disa grupe…

Sot udhëtojmë drejt kryeqytetit Hungarez

Budapesti është kryeqyteti i Hungarisë, i cili si qyteti më i madh i këtij vendi, shërben si qendra kryesore politike, kulturore, tregtare, industriale dhe e transportit. Në 2009-ën, Budapesti kishte 1.712.210 banorë, ndërkaq sot, si zonë metropolitane Budapesti, numëron mbi 3 milion banorë. Budapesti konsiderohet si një nga qytetet më të bukura në Evropë, ku…

Të hënën, me 18 janar fillon gjysmëvjetori i dytë

Pas një pushimi të zgjatur dimëror, si shkak i situatës së krijuar nga CoViD -19, nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme në Kosovë, gjysmëvjetorin e dytë shkollor 2020/2021, do ta vazhdojnë fizikisht në shkolla. Kështu tregoi për Radio KFOR-in, Zëdhënësja e Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Diellza Kukaj: “Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë…

“Toleranca dhe paqja janë shumë të rëndësishme”, kështu thonë edhe dëgjuesit e Radio KFOR-it

Që nga themelimi i Radio KFOR-it, në vitin 1999, valët e saj kanë qenë dhe janë një zë i fuqishëm i misionit të KFOR-it për paqe, tolerancë dhe bashkëjetesë në Kosovë. Bashkudhëtarë të këtyre valëve pozitive, janë edhe dëgjuesit e shumtë, të cilët nuk hezitojnë të dërgojnë mesazhe falënderuese si dhe të tregojnë që pothuajse…