Gjendja aktuale me CoViD-19

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit, janë raportuar 11 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv si dhe janë shtuar 512 raste të reja me këtë virus. Për të mësuar për gjendjen aktuale të përgjithshme me këtë virus në Kosovë, Radio KFOR-i kontaktoi pulmologun, Dr. Arbër…

Vendosen masat e reja anti-CoViD-19

Ashtu edhe siç ishte paralajmëruar, në mbledhjen e mbajtur sot (05.04.21), Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja anti-CoViD-19. Ndër masat e marra hyjnë ndalimi i qarkullimit të qytetarëve nga ora 22:00 deri në 05:00, përveç në raste urgjente. Institucionet publike dhe private të arsimit parauniversitar, do të kalojnë në mësim online nga data 12…

Për luftimin e depresionit, flet psikologu Skënder Shala

Depresioni është një sëmundje që prek grup mosha të ndryshme. Shkak i tij bëhet stresi për diçka të parealizueshme, dëgjojmë për ngjarje të pakëndshme që ndodhin nëpër botë dhe kështu të prekurit nga depresioni nuk kanë vullnet minimal për ta luftuar atë. Për të mësuar se si të luftojmë depresionin, Radio KFOR-i zhvilloi një bisedë me psikologun,…

Zhvillimi dhe të mësuarit në fëmijërinë e hershme

Mënyra kryesore e të mësuarit dhe zhvillimit të fëmijës në vitet e hershme të tyre bëhet përmes lojës. Ndikime të tjera në zhvillim përfshihen gjenet, ushqimi, aktiviteti fizik, shëndeti dhe rrethi ku jeton. “Fëmijët e vegjël thithin informacion dhe mësojnë në shumë mënyra të ndryshme njëkohësisht”, kështu tha për Radio KFOR-in, psikologia e specializuar në…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave”

Me temën “Këmbëngulja, Partneriteti dhe Progresi” shënohet këtë vit “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave”. Kjo ditë e sotme (4.04.21), ka për qëllim vazhdimin e punës për të studiuar, pastruar dhe shkatërruar këto pajisje vdekjeprurëse. Minat e tokës, mbetjet shpërthyese të luftërave dhe pajisjet shpërthyese të improvizuara, prekin më së shumti të zhvendosurit me forcë,…

Premierat e filmave gjatë javës së ardhshme

Dashamirët e filmave, do të kenë mundësi që të shikojnë filma të llojllojshëm edhe përgjatë muajit prill, ku përfshihen zhanret: dramë, komedi, aksion etj. Filmat të cilët do të publikohen gjatë javës së ardhshme, Radio KFOR-i ju sjellë në vijim: Filmi: ‘Giants Being Lonely’ – Data e publikimit: 06 prill, 2021 Filmi: ‘Voyagers: – Data…

Nëse sot e godisni dikë me jastëk, ju falet

Mbi 5 mijë persona në vitin 2008, në të shtunën e parë të muajit prill, goditën njëri-tjetrin me jastëk në ambient të hapur në New York, duke shënuar kështu edhe ‘Ditën Ndërkombëtare të Goditjes me Jastëk’. Kjo ditë ka filluar të organizohet formalisht nga më shumë se 200 shtete të botës, çdo vit, në të…