Ambasada e Zvicrës në Kosovë, hap aplikime për grante të vogla

Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë, ka hapur aplikimin për grante të vogla që synojnë të mbështesin shoqërinë civile në Kosovë, duke përfshirë në veçanti (por jo vetëm) gratë dhe anëtarët e komuniteteve jo-shumicë. Shtrirja e projekteve është e gjerë dhe përfshinë ndër të tjera demokracinë, qeverisjen e mirë, sundimin e ligjit, mjedisin, përfshirjen sociale,…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Kancerit’

‘Dita Botërore e Kancerit’, është një ditë ndërkombëtare e cila shënohet çdo 4 shkurt, për të rritur ndërgjegjësimin për kancerin dhe për të inkurajuar parandalimin, zbulimin dhe trajtimin e tij. Miliona njerëz diagnostikohen me kancer çdo vit në të gjithë botën, duke e bërë këtë sëmundje, shkaktarin e dytë kryesor të vdekjeve, pas sëmundjes së…

Hapet sot ekspozita virtuale “Vit i ri, artistë të rinj, shpresa të reja”

Shtëpia e Evropës në bashkëpunim me Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës do të hapin sot (03.02.21), nga ora 15:00, ekspozitën virtuale përmes së cilës do të prezantohen punime në fushën e artit konceptual, pikturës dhe skulpturës. Në këtë ekspozitë do të prezantohen punimet me tematika të ndryshme, të artistëve: Arrita Kalaveshi (Skulptore), Arton…

Rëndësia e kujdesit oral tek fëmijët

Kujdesi oral tek fëmijët është shumë i rëndësishëm dhe duhet të fillojë qysh në hapat e parë të jetës. Prindërit janë ata të cilët luajnë një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e dhëmbëve të fëmijëve të tyre, andaj është e rëndësishme të ndjekin në tërësi rekomandimet e stomatologëve. Në lidhje me këtë temë, Radio KFOR-i…

Ushqimet që ndihmojnë në parandalimin dhe luftimin e kancerit

Ushqyerja e shëndetshme është bazike, për një jetë të shëndetshme, meqë sëmundje të ndryshme paraqiten pikërisht nga mungesa e disiplinës ushqimore. Për të mësuar më shumë rreth ushqimeve që ndikojnë në luftimin dhe parandalimin e kancerit dhe sëmundjeve të tjera në përgjithësi, Radio KFOR-i zhvilloi një intervistë me nutricionisten, Diola Dosti Baftiu: “Kanceri vjen nga…

Këtë javë fillon ‘Festivali Mjedisor për Prosperitet të Përbashkët – ENTROPY’

Nga data 4 deri më 10 shkurt, Kino ARMATA në Prishtinë do të jetë nikoqire e edicionit të parë të “Festivali Mjedisor për Prosperitet të Përbashkët – ENTROPY”, që organizohet nga organizata joqeveritare – Fondacioni Jeshil.  Për të mësuar më shumë rreth këtij festivali, Radio KFOR-i ka kontaktuar me Specialisten e Komunikimit dhe Ndërgjegjësimit në…

Sportistët të bashkuar në luftën kundër pandemisë, bëjnë thirrje për respektim të masave anti-CoViD

Personalitete të njohura të fushës së sportit i janë bashkuar fushatës së vazhdueshme të Radio KFOR-it për respektimin e masave anti-CoViD, në mënyrë që së bashku të triumfojmë kundrejt kësaj pandemie, e cila ka izoluar thuajse tërë botën tash e një vit. I njohuri për rekordet Guinness në gjuajtjen e topit me kokë, zhongleri Agim…