‘Wikipedianët e gjuhës shqipe’, kontribuues të cilësisë së Gjuhës Shqipe në ‘Wikimedia’

Të gjithë jemi të familjarizuar me enciklopedinë “Wikipedia”, të cilës i referohemi sa herë që duam të dimë më shumë rreth një çështjeje apo individi të caktuar, mirëpo jo të gjithë e dimë ekzistimin e grupit të përdoruesve ”Wikipedianët e gjuhës shqipe”?! Me qëllim të rritjes së sasisë dhe cilësisë së artikujve dhe materialeve multimediale…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Epilepsisë”

Monumente dhe ndërtesa të ndryshme, në gjithë botën, do të ndriçohen sot me ngjyrë vjollcë, për të shënuar “Ditën Ndërkombëtare të Epilepsisë”, e cila çdo 8 shkurt nxjerrë në pah problemet me të cilat përballen njerëzit e prekur nga epilepsia, familjet dhe kujdestarët e tyre, në çdo pjesë të botës. Sëmundja e epilepsisë shkaktohet nga…

Të rejat më të fundit në teknologji

Britania pritet të jetë vendi i parë në botë që veturave pa shoferë në rrugë. Tashmë edhe Kombet e Bashkuara kanë dhënë leje për teknologjinë e re, por deri më tani është e kufizuar vetëm në rrugë ku trafiku është jo i rënduar dhe ku nuk lejohet të kalojnë këmbësorët. Derisa Britania morri leje për…

Mary J Blige, ikonë e muzikës R&B

E lindur në Bronx të New Yorku-t, këngëtarja Mary J Blige, para se të shpërngulej në New York me nënën dhe motrën e saj, fëmijërinë e saj e kaloi në Savannah të Georgia’s. Ajo kishte një jetë shumë të vështirë, ku ishte detyruar ta braktisë edhe shkollën për të mbështetur financiarisht familjen e saj. Megjithatë…

Udhëtojmë në Kingston, në kryeqytetin e Xhamajkës

Kingstoni është kryeqyteti i Xhamajkës, një qytet që shtrihet përgjatë bregut juglindor të këtij ishulli. Vendi ku mund ta shijoni muzikën e bukur dhe jetën e natës derisa lëvizni nën ritmin e daulleve tradicionale të kësaj pjese të botës. Qendra e qytetit është e njohur pikërisht për muzeun e këngëtarit legjendar të muzikës reggae, Bob…

Publikohen sot sfidat dhe arritjet në sistemin e arsimit të komuniteteve RAE

Organizata “Voice of Roma, Ashkali and Egyptians in Kosovo” së bashku me “Terre des Hommes”, sot (5 shkurt) nga ora 10, në “Hotel Sirius”, kanë organizuar konferencë me temën ‘’Sfidat dhe arritjet në sistemin e arsimit të komuniteteve Romë, Ashkali dhe Egjiptian (RAE)’’. Pikërisht për këtë ngjarje, Radio KFOR-i ka kontaktuar menaxherin e edukimit pranë…