“Gratë dhe Vajzat në Shkencë” tema e sotme në ‘Debat n’Shilte’

Edicioni i sotëm, 11 shkurt,  i ‘Debat n’Shilte’, organizuar nga Qendra për Hulumtime Psiko-Sociale dhe Mjekësore (QHPSM), i është dedikuar shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave në Shkencë. Kjo, për të shprehur mirënjohje për rolin e rëndësishëm që luajnë gratë dhe vajzat në shkencë dhe teknologji. Lidhur me këtë aktivitete Radio KFOR-i ka…

Respekti i mirëfilltë mësohet që në fëmijëri

Respekti është një nga aftësitë më të rëndësishme, themelore që një fëmijë mund të mësojë ndonjëherë. Ndjenja e respektit është thelbësore për të pasur sukses në shkollë, për të mbajtur një punë dhe për të pasur marrëdhënie të mirë me të rriturit. Vendi i parë që fëmijët mësojnë respekt, është shtëpia, kështu që është përgjegjësi…

Qeveria Japoneze me projekt multietnik për të rinjtë e Ballkanit

Organizata ndërkombëtare që vepron nëpërmes projekteve të tyre në 6 vendet e Ballkanit Perëndimor ‘Regional Youth Cooperation Office (RYCO)’, ka ofruar një mundësi të shkëlqyer për të gjithë studentët e Kosovës, Serbisë, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut, Bosnjës e Hercegovinës dhe Shqipërisë, për tu bërë pjesë e një programi që përfshin shkëmbime kulturore dhe…