‘Festivali i Baballarëve’, aktiviteti që mbështet ’16 ditët e aktivizmit’, në luftimin e dhunës në familje

Në kuadër të ‘16 ditëve të aktivizmit’, një fushatë globale që ka për qëllim parandalimin e dhunës në familje ‘Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Kërkime’ në Kosovë, është bërë po ashtu pjesë e kësaj fushatë duke organizuar edicionin e parë të ‘Festivalit të Baballarëve’, që do të mbahet nesër, me 27 nëntor, me aktivitete…

Bashkohu me botën portokalli dhe thuaj JO dhunës!

“16-të ditët e Aktivizimit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore” është një fushatë ndërkombëtare e cila zhvillohet çdo vit, duke filluar nga 25 Nëntori kur shënohet edhe “Dita Ndërkombëtare e Eliminimit të Dhunës ndaj Grave” dhe mbaron më 10 Dhjetor kur shënohet “Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut. Kjo fushatë përdoret si një strategji organizimi…

Shembuj të vullnetarizmit në Kosovë

Nga shumë përvoja individuale dhe nga studime të shumta shkencore, vërtetohet se dhënia, ndihma dhe të qenit aty për atë që ka nevojë, është një rrugë e fuqishme drejt rritjes personale dhe lumturisë së qëndrueshme. Këtë e vërtetojnë edhe 2 altruiste, të cilat i ka intervistuar Radio KFOR-i. Drejtoresha dhe themeluesja e ‘Total Family Coaching’,…